2015. október 26. és 28. között a szülők dolgát megkönnyítendő, tartalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják a 9–12 éves gyerekeket.

vajdahunyadvar_oszi_szunet

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül az őszi szünet első három napján, azaz október 26-án, 27-én és 28-án délelőtti múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk a 9–12 éves korú gyerekeket.

Az első napon az ősz búcsúztatásaképpen és Szent Vendel napja alkalmából a pásztorok mindennapjaival és teendőivel, valamint a régi magyar háziállatokkal ismerkedünk. A foglalkozáshoz kapcsolódóan vajat köpülünk és nemezelünk majd.

Az október 27-i programunkra elsősorban azokat a gyerekeket várjuk, akik a múzeumra mint gyűjtő, megőrző és bemutató intézményre kíváncsiak. Ezen a napon útra kelünk a Vajdahunyadvár zegzugai felé, és kiállítótérben ki nem állított, de annál inkább érdekes tárgyak nyomába eredünk, végül a tapasztaltak alapján a saját kiállításunkat is létrehozzuk.

A harmadik napon azoknak a diákoknak a részvételére számítunk, akikben a múzeumok világában barangolva, a kitömött állatok és a régi tárgyak láttán mindig felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan dolgozik egy preparátor és egy restaurátor.

  • Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, Városliget, Vajdahunyadvár
  • Időpont: 2015. október 26–28., minden nap 09.00–12.00
  • Regisztráció szükséges! E-mail: divos.borbala@mmgm.hu
  • Ár: 1500 Ft/fő/délelőtt
  • Bővebb információ