A napokban készült el az idén Fonogram-díjra jelölt Farkasházi Réka vadonatúj karácsonyi dala. A dal zenéjét és szövegét Csiszár Ferenc írta, a stúdióban pedig Réka zenekarának állandó tagjai, Dajka Krisztián, Delov Jávor és Studniczky László gondoskodtak a tökéletes hangzásról.

Rékának ez az időszak amúgy sem telik eseménytelenül, hiszen vizsgaidőszakhoz közeledik a  veszprémi egyetem drámapedagógia szakán, közben pedig színdarabokkal és gyermekkoncertjeivel is járja az országot. Gondozza a májusban Gubás Gabival közösen indított Anyakanyar című weboldalt, amelyben napról napra friss szöveges és videó-blogbejegyzéssel adnak tippeket, tanácsokat, vagy éppen osztják meg gondjaikat és örömeiket az oldal egyre növekvő olvasótáborával. Ráadásul nemrég olvasták végig a számtalan mesét, amelyet az Anyakanyar által októberben meghirdetett meseíró felhívásra küldtek el anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák. A legjobb 24 mese be is került az Adventi Mesetárba Gabi és Réka előadásában.

Gőzerővel haladnak egy következő gyermekalbum munkálatai is, amely az előző két albumhoz hasonlóan ezúttal is kortárs költő verseit szólaltatja meg. Finy Petra költő és írónő Egy marék buborék című, nemrég megjelent kötete adta a kiindulópontot, de a tervek között szerepel, hogy az írónő ezúttal külön Rékának is ír majd szövegeket, sőt, egyszerre készül majd könyv és lemez az alkotásokból.

A dallamos és kedves karácsonyi videoklipben egyébként Réka 3 és fél esztendős kislánya is szerepel. A kliphez Makány Márta készített Rékának ruhát, a rendezést pedig Kriskó László vállalta.

Farkasházi Réka meseszép karácsonyi dala itt nézhető és hallgatható meg.

 

Forrás: Arteregó Kft.

2012. december 11.

Hozzászólások