Könyvtérkép hozza össze a magyar olvasókat! A világjárvány okozta rendkívüli helyzetben a közös élmények még értékesebbé váltak. A Libri 2020-as karácsonyi kampányával az olvasóközösségek és az emberi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

konyvterkep

Idén karácsonykor a Libri a könyvek közösségalkotó erejét szeretné bemutatni, ezért alkotta meg Magyarország Könyvtérképét. A könyvkereskedő cég november közepétől arra buzdítja az olvasókat, hogy töltsék fel a Libri Könyvtérképére azokat a könyveket, amiket a legjobban szerettek, amik a legfontosabb szerepet játszották az életükben. Legyen szó az első gyerekkori mesekönyvükről, az órák közötti szünetek lopott perceiben olvasott kamaszkori kedvenceikről, vagy akár az egész életüket végigkísérő, újra és újra a kezükbe kerülő mesterművekről.

konyvterkep

A Könyvtérkép segítségével egy olyan közösségi térben találhatják magukat a könyvek szerelmesei, ahová feltöltve kedvenc könyveiket, felfedezhetik azokat az ismeretlen könyvrajongókat, akikkel hasonló az ízlésük, akiknek ugyanazok a könyvek voltak a kedvesek. A böngészés mellett a többi olvasó virtuális könyvespolcán megjelenő könyvekre is rá lehet keresni. Így könnyen meg lehet találni, hogy kikkel vannak közös könyvélményeink. Emellett naponta új meglepetések is várják a Könyvtérkép látogatóit: böngészés közben elrejtett kincseket is találhatnak az olvasók. Emellett a kincskeresők egy irodalmi tudáspróbán is részt vehetnek.

Továbbá a látogatók böngészhetik a Csillagtérképet is, ahol olyan közéleti személyiségek kedvenc olvasmányait ismerhetik meg, mint például Grecsó Krisztián, Szabados Ágnes, Vecsei H. Miklós vagy Kemény Zsófi.

Az országos kampány végén az is kiderül, hogy melyik könyvet tették fel a legtöbben személyes könyvespolcukra. Ezzel fény derül arra is, hogy mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya.

Jelenleg közel nyolcezren regisztráltak a könyvkereskedelmi cég felületére. Sokuknak megtalálható a digitális könyvespolcán például Grecsó Krisztián Vera című regénye – amivel a szerző elnyerte az idei Libri irodalmi közönségdíjat –, Szerb Antal Utas és holdvilág című 1937-es klasszikusa, vagy éppen Christelle Dabos A tél jegyesei című ifjúsági regénye.

 

Libri Könyvtérkép

 

A Montázsmagazinban ITT olvashatunk a LIBRI-ről

 

Hozzászólások