Az idei év rengeteg változást hozott a koronavírus-járvány miatt. S bár lassan talán dereng a fény az alagút végén, el kell fogadnunk, hogy az életünk egy ideig még biztosan nem térhet vissza a megszokott kerékvágásba. Ugyanez jellemzi az idei szilvesztert is. Hogyan szilveszterezz a járvány idején? A kijárási korlátozás és az általános rendezvénytilalom miatt ebben az évben le kell mondanunk a mulatozásról és az utcán, tömegben való bulizásról. 

Ez azonban nem jelenti azt, hogy szomorúan kellene köszöntenünk az újévet. Korlátozottan ugyan, de azért van lehetőség az ünneplésre, ehhez pedig adunk is most pár ötletet.

hogyan szilveszterezz

Házibuli családi körben

Ha nincsenek kisgyermekek, akik miatt csendben kell lenni este, akkor a háztartás tagjai nyugodtan csaphatnak egy szolid házibulit. Ennek viszont adjátok is meg a módját! Díszítsétek fel a lakást, vásároljatok be pezsgőből, készítsetek ünnepi vacsorát, és persze nem maradhatnak el a szilveszter tradicionális kellékei, a trombiták, konfettik és a színes kalapok sem!

Na és ki hallott már olyan házibuliról, ahol nincs zene? Hogyan szilveszterezz nélküle? A legjobb, ha a talpalávalót az Online Rádió weboldala szolgáltatja, hiszen a legtöbb rádióadón biztosan lesz ünnepi műsor. Tehát a partihangulat és a legjobb zenék felhozatala garantált!

Ha családi házban éltek, és nincs túl hideg, akkor akár egy jó nagy tábortűz vagy grillezés is belefér. A lényeg, hogy az este ne az elmaradt programok miatti búslakodásról és céltalan telefonnyomkodásról szóljon. A rendelkezésre álló lehetőségekből hozzátok ki a maximumot!

Netes parti

Ha távol vagy a családtól, esetleg nagyon hiányoznak a barátaid, akkor ünnepeljetek együtt az online térben! Ma már szinte mindenkinek van számítógépe vagy okostelefonja, ezért a társaság összegyűlhet egy kis videochatelésre. Így biztonságos távolságból, mégis közösen tölthetitek az év utolsó estéjét.

Készítsen be minden résztvevő a gép mellé egy kis nasit meg italt, és kezdődhet a virtuális lakoma! A koccintás idén ugyan csak jelképes, viszont garantált, hogy az elfogyasztott alkohol mennyiségével arányosan a hangulat is emelkedni fog. Ha pedig a csapat játékrajongókból áll, akkor mehet egy jó kis gaming is. Persze azért figyeljétek az órát, nehogy elmaradjon a közös visszaszámlálás éjfél előtt!

Játékest

Ideje leporolni a szekrény tetején heverő társasjátékok dobozait, vagy felavatni a gyerek karácsonyi ajándékát! Csődítsd össze a családot a nappaliba, és induljon a játék! Jöhet a klasszikus “Ki nevet a végén”, az Activity, a Monopoly, illetve bármilyen egyéb társas- vagy akár kártyajáték. Aki nyer, az bonthatja ki éjfélkor a pezsgőt!

Mozimaraton

Ha nincs kedvetek semmiféle felhajtáshoz, és nem is akartok konkrétan ünnepelni, akkor készítsetek be pár jó filmet, és egy nagy tál nasival helyezzétek magatokat kényelembe a kanapén. Ízléstől és korosztálytól függően szerepeljenek a kínálatban mesék, családi filmek, vígjátékok, esetleg egy-két horror is.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

 

Hozzászólások