Könyvek, melyekkel közelebb kerülsz a világhoz! – 2020-ban nem elég a regény utolsó oldalára lapozni a happy endért: együtt kell tennünk azért, hogy a történet jó véget érjen. A Bookline év végi kampányában megmutatja azokat a könyveket, melyekkel egy fenntarthatóbb, szimpatikusabb jövő építhető.

konyvek

2020 egyszerre volt a bizonytalanság és az állandó újratervezés időszaka. Ezért döntött úgy a Bookline, hogy saját eszközeivel beszáll a jövőtervezésbe. Kapaszkodót igyekszik adni azoknak, akik tenni akarnak egy kiszámíthatóbb és igazságosabb világért. Hiszen a könyvek nemcsak mesélni tudnak. Rengeteg információt is nyerhetünk segítségükkel arról, hogy mi és miért történik a világban – merre mehetünk tovább, ha tenni szeretnénk az élhető jövőért.

A kampányhoz készült www.bookline.hu/jövő oldalon több száz olyan regény, tényirodalmi munka és gyerekkönyv található, ami segít a fenntarthatóság pontosabb megértésében, szórakoztatva, mégis hitelesen mesél a világ aktuális kihívásairól. A könyvekhez kapcsolódóan több tucat, a témába vágó, ingyenes tartalom is elérhető. Így néhány kattintás után bárki elmélyedhet a klímaváltozás, a nemek közti egyenlőség, a minőségi oktatás és a mentális egészség témájában.

A Bookline célja nemcsak az, hogy a négy témáról közérthető információkat osszon meg, hanem az is, hogy mindezt hiteles és izgalmas könyvek segítségével tegye meg. Ezek azok a könyvek, melyekkel közelebb kerülsz a világhoz!

A könyveket úgy válogatták ki, hogy azokból ne csak a felnőttek, de a gyerekek is találhassanak olvasnivalót. Mind a négy témában találhatunk olyan, kicsiknek szánt műveket, amik elolvasásával egy élhetőbb világ alapjait teheti le a következő generáció.

Ha például egy élhetőbb Földért szeretnénk tenni, akkor első lépésként ismerjük meg bolygónk élővilágát. A mi bolygónk című könyvből megtudhatjuk, mit kell tenni, hogy a természet csodáit a következő generációk is láthassák.

konyvek

A mindennapok sajátossága, hogy a problémák megállás nélkül jönnek velünk szembe, ezeknek a megoldásában segít a Pszichoforyou blog szerzőinek könyve, a 20 önismereti kérdés és válasz – Pszichológiai kézikönyv önmagadhoz, de a témában igazodási pont lehet Orvos-Tóth Noémi nagysikerű könyve, az Örökölt sors is.

konyvek

Napjaink egyik legégetőbb kérdése a nemek közötti egyensúly. Erről szólnak Elena Ferrante lebilincselő történetei, vagy Babarczy Eszter A mérgezett nő című novelláskötetének történetei. Ezekben olyan témákkal és kérdésekkel találkozhatunk, amelyek alól a #metoo-mozgalom felbukkanása óta egyikünk sem függetlenítheti magát.

konyvek

Az már bizonyos, hogy a tanulás több, mint egy 45 perces tanóra. A tanulás élethosszig tartó kísérletezés saját képességeinkkel és a világ szabályaival. A téma megértéséhez olyan könyveket ajánl a Bookline, mint például a Műértő. Segítségével a gyerekek már korán elmélyülhetnek a művészet színes világában – az egyszerű barlangrajzoktól a reneszánsz alkotásokon át a modern graffitikig. A könyvek segítségével nemcsak a gyerekek, de mi magunk is fejleszthetjük tudásunkat, kreativitásunkat. Ilyen könyv például Szerb Antal Magyar irodalomtörténet, vagy éppen Horváth Viktor A vers ellenforradalma – A versírás és versfordítás tanulása és tanítása című műve.

A program részeként láthatunk majd országszerte utcai plakátokat is. Ezek a Bookline márkához illő, különleges eszközökkel élve klasszikus könyvek címeit „hekkelik” meg. A készítők bíznak benne, hogy egy-egy látványosan átírt könyvcím felhívja majd a figyelmet a legaktuálisabb társadalmi és környezeti jelenségekre.

 

Kapcsolódó cikkünk