Az autós oktató kiválasztása kétségtelenül markáns kérdés minden egyes tanuló számára. Persze akad olyan, aki a személyes ismeretség okán is egyetlen oktatóban gondolkodik. Másnak viszont nem feltétlenül ilyen egyszerű a képlet.

Ez a cikk nekik fog segítséget nyújtani. Merthogy részletesen is megnézzük azokat a szempontokat, amiket figyelembe véve jó eséllyel kiválasztható az ideális autós oktató.

autos oktato

Miben számít különösen sokat a számodra megfelelő autós oktató?

Nincs olyan, hogy ugyanaz az autós oktató mindenkivel ugyanolyan könnyen tud együtt dolgozni. Minden tanuló más egy kicsit. Van, aki könnyebben ráérez a vezetésre, másnak viszont egy kicsit több idő kell ehhez. Úgyhogy az autós oktató és tanuló kapcsolatában is észre kell venni, hogy szükséges egyfajta összhang a két fél között. Ha jól megértitek egymást, és flottul megy a közös munka, azzal a jogsi megszerzéséhez vezető utad is nyílegyenes lesz.

Így tudod a legnagyobb eséllyel kiválasztani a leginkább hozzád passzoló oktatót

Amikor elhatározod, hogy belevágsz a jogosítvány megszerzésének a folyamatába, és megvan az autósiskola is, akkor jöhet az oktató kiválasztása. Mindig jól jön ezzel kapcsolatban, ha egy-egy ismerős, esetleg barát tapasztalataira támaszkodhatsz.

Megnézheted továbbá azt is, hogy melyik autós oktatóról milyen visszajelzéseket írtak a korábbi tanulók. Ha pedig lehetőséged van egy rövid személyes találkozásra, abból is elképesztően sokat leszűrhetsz már előre is.

Persze az sem mindegy, hogy a kiszemelt oktatónál mennyire van szabad hely. Gyakori jelenség, hogy a leginkább kelendő oktatók hónapokra előre be vannak táblázva. Úgyhogy neked kell majd dönteni, meddig szeretnél várni a kiszemelt autós oktatóra.

Ha sikerült választani az autós oktatók közül, onnantól kezdve a vezetési órák is flottul mennek majd

A vezetéssel kapcsolatos oktatási alkalmak akkor működhetnek a legnagyobb hatékonysággal, hogyha közben jól érzed magad. Ha szabályosan vársz minden alkalmat, mert egyrészt szuper érzés vezetni az autót, másrészt az oktatóddal is remekül kijöttök.
Ez az állapot pedig a fejlődésedre is pozitív hatást gyakorol majd. Fogékonyabb leszel a tanácsokra, kipróbálod a gyakorlatban is az oktató által javasolt tippeket, no és persze ő is sokkal türelmesebb lesz egy-egy hibánál.

Nem ritka az sem, hogy majdhogynem haveri vagy baráti viszony alakul ki az autós oktató és közted, mire a jogosítványod megszerzésének a kapujába érsz. Szóval vitán felül is egy bizalmi poszt az autós oktatóé, ennek megfelelően erősen javasolt körültekintően választanod.

Ha teljesen tanácstalan vagy, akkor kérdezz körbe ismerősöknél, ki hogy csinálta. Kinek mi alapján sikerült eldöntenie azt, hogy kivel együttműködve vágnak neki a jogosítvány megszerzésének.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások