Két évvel ezelőtt egy 12 éves kisfiú egy családi nyaralás végén, egy tragikus autóbusz balesetben elvesztette a szüleit.  A szerencsétlenségben rögtön a segítségére sietett a család jó barátja, egy korábbi legendás vízilabda bajnok – Ismerős Arcok rajongó – aki a pártfogásába vette a kisfiút. Az ő elbeszélése és a gyermek megrendítő története vitte rá a zenekart arra, hogy segítő kezet nyújtson számára és támogassa őt tanulmányainak és sporttevékenységének folytatásában.

Az Ismerős Arcok zenekar ezt a célt kívánja támogatni a soron következő 2 budapesti nagykoncertjének bevételéből. Mindenki, aki ellátogat 2013. november 9-én a Club 202-be, majd pedig december 6-án a Barba Negra Music Club-ba, a belépőjegy megvásárlásával nem csak egy nagyszerű zenei élménynek lesz a részese, hanem támogató is lesz egyben. Ezeken a koncerteken igazi rocklegendák lépnek színpadra az Ismerős Arcok zenészeivel, november 9-én az ős-P.BOX lesz a vendégzenekar, míg a Mikulás-napi meglepetés az egykori Skorpió és Dinamit zenekar legendás tagjai – Papp Gyula, Németh Gábor és Szűcs Antal Gábor – lesznek.


A zenekarról:

A Nyerges Attila, Galambos Nándor, Práder Vilmos, Kovacsik Tamás, Leczó Szilveszter és Tánczos István alkotta formáció népzenei és irodalmi hagyományokat feldolgozó műveikben a két fontos
közösségépítő tényezőre – a zenére és az irodalomra – alapozva formálja hazaszerető közösséggé rajongói táborát, népszerűsíti, tudatosítja kultúránk szeretetének fontosságát.  Az elmúlt 15 évben immár 7 lemezen fordultak a magyar sorskérdések felé, dalszövegeikben a gondolkodó, vívódó, jobbat akaró hétköznapi embert jelenítik meg. A valamikor rock-kocsmákban fellépő blues zenekar egy erdélyi kirándulás után fordult a mélyebb, igényes tartalmú zene irányába.

Az utóbbi évek egyik legtöbbet koncertező zenekaraként szerepeltek már a Kárpát-medence szinte valamennyi területén, de sikerrel léptek fel Kanadában, az Egyesült Államokban és Svédországban is. Mindezen tevékenységük elismeréseként szövegíró-énekesük, Nyerges Attila 2012 augusztusában állami kitüntetésben részesült, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

A zenekar honlapja

Forrás: Arteregó Kft.

2013. november 4.

Hozzászólások