A Spektrum „Tiltott Zónák” sorozata ismét fesztiválgyőztes! A Golden Eagle Indie Filmfesztivál díja után két újabb elismerésben részesült a Tiltott Zónák című saját gyártású sorozat, melyet 2021-ben mutatott be a Spektrum.

 

Ezúttal a japán Golden Harvest Filmfesztiválon nyerte el a „Legjobb játékfilm”-nek járó díjat, míg a Svéd Filmfesztiválon ugyanebben a kategóriában döntőbe került az alkotás.

A Spektrum saját gyártású sorozatai évről évre elnyerik nem csak a közönség, de a szakma elismerését is.

A korábbi évekből számtalan díjjal büszkélkedhet a Tabukról tabuk nélkül mindkét évada, a Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával is, a legújabb Tiltott Zónák pedig eddig három nemzetközi elismerésnek örülhet.

spektrum

Thúróczy Szabolcs az AMC-Spektrum Tiltott Zónák epizódjának forgatásán (fotó: Szabó Gábor)

„Nagyon megtisztelő, hogy India után most Japánban és Svédországban is elismerésben részesült a Tiltott Zónák. Bízunk benne, hogy a jövőben egyre több országban látják majd a saját gyártású produkcióinkat!” – mondta el Málnay B. Levente, az AMC Networks International vezérigazgatója.

A japán Golden Harvest Filmfesztivált 2020-ban Tokióban hívták életre, amelyen a világ minden tájáról érkező alkotásokat értékelik. A fesztivál legjobb filmjeiből – melyeket filmkészítőkből álló független zsűri választ ki – bemutatót is terveznek a szervezők, így a Tiltott Zónák a nemzetközi piacon is bemutatkozhat.

Thúróczy Szabolcs a Kleine Boreas önjáró áruszállító fedélzetén (fotó: Szabó Gábor)

A Svéd Filmfesztivál minden hónapban zsűrizi a szintén a világ minden tájáról beérkező filmeket, melyek közül aztán az adott év legjobb alkotásait választják ki.

A Tiltott Zónák producer-rendezője, Vikárius-Horváth Szilvia gyártócége a FreerunMedia. Főszereplője az ország egyik legnépszerűbb színésze, Thuróczy Szabolcs, aki ezúttal olyan helyekre juttatja el a nézőket, ahová csak nagyon keveseknek van bejárása. Így például a Budapest Légiforgalmi Irányító Központba, egy földalatti víztározóba vagy a Paksi Atomerőműbe.

Forrás: AMC Networks Central Europe Kft.

 

Kapcsolódó cikkünket itt találja.

 

Hozzászólások