„Tiltott Zónák” –  A Golden Eagle Indie Filmfesztiválon a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat nyerte el a Spektrum saját gyártású sorozata, a „Tiltott Zónák”.

„Az elmúlt években számtalan alkalommal díjazták a Spektrum saját gyártású sorozatait a világ nagy fesztiváljain, így többek között a Jahorinai Dokumentumfilm Fesztiválon, a Mexikói Nemzetközi Filmfesztiválon. A New York Movie Awardson vagy a Los Angeles Film Awardson is sikert arattak műsoraink. Nagyon örülünk, hogy Európa, Észak- és Dél-Amerika után a Tiltott Zónák ezúttal egy újabb kontinenst hódított meg, és Ázsiában is elismerték a munkánkat” – mondta el Málnay B. Levente, az AMC Networks International vezérigazgatója.

A Spektrumon tavaly ősszel bemutatott sorozat – melynek gyártócége a FreerunMedia, producer-rendezője Vikárius-Horváth Szilvia – műsorvezetője Thuróczy Szabolcs, aki ezúttal olyan helyekre kalauzolta el a nézőket, ahova csak nagyon keveseknek van betekintése.

A Tiltott zónák című sorozat nem csak informatív, de szórakoztató is, hiszen a műsorvezető többek között vadászgépet vezet, elefántot pedikűröz és légiforgalmat is irányít.
tiltott zonak

Fotó: Szabó Gábor

Szabolcs nemcsak bejut extrém helyekre, hanem be is illeszkedik az adott helyszín, közösség napi rutinjába, gyakorlatilag egy napot együtt dolgozik velük, a dolgozók pedig extra próbatételek elé állítják a műsorvezetőt. Így a nézők mind jobban a kulisszák mögé látnak, és megismerhetik az adott különleges helyszín titkait.

 

Forrás: AMC Networks Central Europe Kft.

Hasonló cikkünk:

Sir David Attenborough 95 – Egész hétvégén a Spektrumon