2012. május 25-én 14.00 órakor egyedülálló és rendkívül érdekes kiállítás megnyitójára voltunk hivatalosak. A Bánk bán című operához készült jelmezek ünnepélyes bemutatója keretében láthattuk a Katona József Emlékház állandó kiállításának új darabjait.

A klasszikus díszmagyar ruhákat Bánóczky Péter, Kézműves Remek címmel kitüntetett úri szabó mester készítette. A fotó bal oldalán díszmagyar ruhában őt is láthatjuk a ruhákat bemutató fiatalok körében. Ők egyébként a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium diákjai, akik kellő alázattal és átéléssel öltötték magukra ezeket a nem mindennapi ruhadarabokat.

A rendezvényen jelen volt és köszöntötte a résztvevőket Mák Kornél alpolgármester úr, a kiállítást Birinyi József, a Hungaricum Szövetség elnöke nyitotta meg. Kiss Zsolt színész, a Körszínház vezetője a Bánk bán című operából énekelt el egy áriát, még bensőségesebbé téve ezzel a megnyitó hangulatát.

A kiállítás szervezője Székelyné Kőrösi Ilona főmuzeológus volt, akinek hálásan köszönjük áldozatos munkáját, melyet a megnyitó kapcsán (is) a Katona József Emlékház szebbé tételéért és megismertetéséért tesz. Hamarosan egy hosszú interjún keresztül mutatjuk be őt és munkásságát.

További képek:

 

{gallery}katona{/gallery}

Weninger Endréné

Hozzászólások