Országos turnéja közepén Harkányba érkezett a Kárpátia Együttes. Meghívást teljesítettek, és örömmel jöttek, mivel már vagy hat éve nem játszottak a harkányi közönség előtt. Az augusztusi programjuk a leggazdagabb fellépésekben, 13 koncert vár rájuk. Harkány nyitotta meg a sort, másnap már Fonyódon zenélnek, néhány fellépés után átugranak Gyergyószentmiklósra, majd 11-én, szombaton este 21.00 órakor Bugacon lépnek fel a Kurultaj lovas hagyományőrző ünnepen. Ide százezres tömeget várnak, ezért biztosan fantasztikus lesz majd a Kárpátia koncert hangulata. Érdemes lesz eljönni!

Harkányban – kisváros lévén – nem voltak nagyon sokan, de a hangulat itt is remek volt. E sorok írójához hasonlóan bizonyára mások is kerültek nyaralóként a közönség soraiba, de a legtöbben Kárpátia pólóban, céltudatosan jöttek a koncertre. Jó volt látni a sok fiatalt, akiknek nem is elsősorban a buli volt a lényeg, hanem a zene meg a szöveg mondanivalója.

 

Köztudomású, hogy a Kárpátia Együttes a hazaszeretetről írott dalairól ismert, ezért volt nagyszerű érzés látni a fiatalokat ezzel az érzéssel azonosulni. Szinte az összes dalt együtt énekelték a zenekarral, zászlókat lengettek és tapsoltak, mosoly volt látható az arcukon.

Megtudtuk, hogy hamarosan megjelenik az együttes új lemeze, melynek címe: Rendületlenül. Egy újabb hitvallás a haza iránti szeretetről.

 

Weninger Endréné

Hozzászólások