Karácsonyi csoda – Szép példa az összefogásra! – 2022. december 12-én Sipos László önkormányzati képviselő arról tájékoztatta Dr. Német Zsoltot, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetőjét, hogy bejelentés érkezett hozzá, mely szerint egy, a Kiskertvárosban élő, többszörösen hátrányos helyzetben lévő, súlyosan mozgáskorlátozott férfi segítségre szorul.

Petényi Tibor

Sipos László jelzése és kérése alapján a Városrendészet külterületi szolgálatot ellátó közterület-felügyelői soron kívül a bejelentésben szereplő helyszínre siettek, és felvették a kapcsolatot a rászoruló személlyel.

Német Zsolt elmondása szerint a segítség szinte az utolsó pillanatban érkezett, igazi karácsonyi csoda volt! Segítő kezek nélkül a mozgásában korlátozott férfi a téli fagyok idején a szerény kis bódéjában megfagyhatott volna.

Petényi Tibor, aki – mint később kiderült – élvonalbeli focista volt a KTE-nél, egy olyan lemezbódéban lakik, ahol a fatüzelés nem megoldható, ezért csak a villanyfűtéssel lehetne fűteni. Azonban a villanyt az amputációt követő 4,5 éves rehabilitációja alatt kikapcsolták, annak visszakötésére esély sem volt. Karácsonyig mindössze másfél hét volt.

Szerelik a villanyt

A Városrendészet külterületi szolgálatot teljesítő felügyelője, Suba Ágnes tevékeny koordinációjának köszönhetően megtörtént a csoda: Petényi Tibor környezetében élő, neve elhallgatását kérő, igazi önzetlen fiatalember, egy – szintén a neve elhallgatását kérő – alapítvány és az MVM partner Térvillszer Kft. összefogásának eredményeként 2022. 12. 23-án délelőtt 10 óra 15 perckor felgyulladt a villany a Kiskertváros egyik utcájában, melegséget és reményt biztosítva egy olyan embernek, akinek a sorsát egy kicsit jobbá tudták varázsolni nem csak karácsonyra.

Az azóta eltelt időben több felajánlást és segítséget is kapott Tibor, részben a Kiskertváros lakóitól, illetve a Kecskeméti Kiskertváros Egyesülettől. Valóban karácsonyi csoda történt!

Ezen cikk célja nem csupán a figyelem felhívása rászoruló embertársaink helyzetére. Szeretnénk, ha a régi futballcsapat még élő tagjai felvennék a kapcsolatot Petényi Tiborral, aki egy jó szóért is nagyon hálás tud lenni.

karacsonyi csoda

A Városrendészet arra kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a téli időszakban is figyeljenek a körülöttünk élő emberekre, különösen az idős és egyedülálló szomszédokra. Amennyiben külterületen élő, segítségnyújtásra szoruló személyt észlelnek, kérjük. hogy értesítsék a felügyeletet a 20/621-5599-es számon, vagy a varosrendeszet@kecskemet.hu e-mail címen.

 

Kapcsolódó cikkünk