Kanizsa József író, költő, meseíró, kritikus, a Magyar Kultúra Lovagja, Kőbánya Díszpolgára 80. születésnapján EMLÉKTÁBLÁ-t avattak a Hunyadi utca 28/a magánház falán 2022. augusztus 27-én 15.00 órakor. A ház tulajdonosa, SZÉKELY Gábor író, Petőfi-kutató ötlete alapján és közreműködésével, az Óbudán működő Krúdy Gyula Irodalmi Körrel, Németh Nyiba Sándor elnökkel közösen. 

emlektabla

Az EMLÉKTÁBLÁ-t Kanizsa József, Németh Nyiba Sándor, Székely Gábor közösen leplezték le szép számú közönség előtt. Majd a ház udvarán beszédek, emlékezések közepette Bagladi Sándor zalai bora mellett folytatódott az ünnepi emlékezés. Az emlékezésen részt vett a ház volt tulajdonosának – özv. Papp Lajosnénak – két unokája, Papp Éva és férje, valamint Kocsis Imre és felesége.

Kanizsa József, Czérna Vilma, Novák Zsolt

Jelen volt Kanizsa József felesége, Czérna Vilma, aki szintén visszaemlékezett a 13 évi kispesti életre. Részt vett a rendezvényen a most 50 éves Zsolti fiuk is, aki Kispesten született, a Jáhn Ferenc utcai Szülészeti osztályon. József fiuk is ott született 1966-ban, aki immár 33 éve él Körmenden boldog családi házasságban.

Az EMLÉKTÁBLA avatáson még jelen volt jó néhány író, költő a Krúdy Kör tagjai közül, és jelen voltak Kőbánya-Újhegyről, ahol 45 éve él Kanizsa József és családja.

Az emléktábla leleplezése

Itt kapta a Kőbánya Díszpolgára kitüntetést 2009-ben, és 2017-ben a KŐBÁNYA ÉV EMBERE kitüntetést is megérdemelten megkapta. Szép és különleges volt ez a nap, augusztus 27.-e….

Kanizsa Józsefnek további sok sikert, jó egészséget kívánunk a MOINTÁZSMAGAZIN nevében:

emlektabla 

 

Weninger Erzsébet és a szerkesztőség tagjai

 

Kapcsolódó cikkünk:

Kanizsa József a Számadás című antológiáról

 

Hozzászólások