Egy kedves meghívásnak tettem eleget, amikor a Kláris irodalmi-kulturális folyóirat alapító-főszerkesztője, dr.Györgypál Katalin hívására a budapesti Élhető Világ Irodalmi Kör április 1-jén megtartott rendezvényére látogattam.

Keres Emil színész verset mond

Névről szinte mindenkit ismertem már, azonban személyes találkozásunkra most először került sor annak ellenére, hogy több mint egy éve előfizetője – időnként verssel, prózával jelentkező szereplője – vagyok a lapnak.

A rendezvény apropója ez alkalommal az idén 22 éves Kláris folyóirat hagyományos születésnapi-költészetnapi ünnepsége volt, ahol sor került az évente 6 alkalommal megjelenő, 60 oldalas Kláris folyóirat bemutatására, valamint a Kláris-díjak átadására is.

Dr. Györgypál Katalin és a közönség

A közelgő költészet napjának méltó megünneplése volt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Keres Emil versmondása, aki József Attila egyik legszebb, A Dunánál című versét mondta el, majd Németh „Nyiba” Sándortól is hallhattunk egy szép költeményt.

Ezután rendkívül tartalmas, színes műsor keretében a Kláris újság szerzői közül sokan elmondták a lapban megjelent szebbnél szebb írásaikat, verseket, prózákat. Gyorsan elröppent a két óra! A műsor idejére számomra megszűnt a külvilág. Csak a szépség, a művészet létezett!

Németh Nyiba Sándor verset mond

Számomra szívet melengető érzés volt, hogy megérkezésemkor – még a nevemet sem mondtam – valószínű a fotó alapján rám ismertek, s máris ismerősként üdvözölt Györgypál Katika, Regényi Ildikó, Földesdy Gabriella és mind-mind a többiek. Otthon éreztem magam közöttük. Köszönet érte!

Az Élhető Világ Irodalmi Kör az 1992 óta kéthavonta megjelenő Kláris című irodalmi-kulturális folyóirat és az 1995 óta évente napvilágot látó Kláris antológia alkotóinak közössége, akik minden hónap első és harmadik keddjén, du. 4-től 6-ig a Fáklya Klubban tartják irodalmi estjeiket Budapesten, a VI. kerület, Csengery utca 68.sz.alatt, ahová szeretettel várják az irodalomkedvelő érdeklődőket.

Az írás szerzője, Kökény Éva a Kláris-Nívódíj II. fokozatát kapta a rendezvényen! Éva a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének tagja. Gratulálunk és köszönjük szépen a beszámolóját! (A szerkesztő)

2014. április 3.

Hozzászólások