Húsvéti zsongás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban! A tavaszköszöntő, húsvéti kiállításra ellátogatók megismerkedhetnek a húsvéti ünnepkör történetével, jeles napjaival és jelképeivel, a hagyományőrző népszokásokkal és a kézműves mesterségek fortélyaival.

A hagyományosan megrendezett, közkedvelt húsvéti kiállításon az érdeklődők az óriástojás-installációk között barangolva a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum hímestojás-gyűjteményének legszebb darabjaiban gyönyörködhetnek.

A látogatók a neves kézművesek asztalainál nem csak megfigyelhetik a tojásdíszítés különféle módjait és technikáit, de maguk is elsajátíthatják a tojásírás és -karcolás csínját-bínját. Míg a legkisebbek csuhényuszit készítenek, addig a nagyobbak kipróbálhatják a kerámiadíszítést, a hímzést és a kosárfonást. A programot fafaragás-bemutató és nemezelés színesíti, miközben a minőségi kézműves termékek kedvelői kedvükre válogathatnak a húsvéti portékák vásárán.


A belépőjeggyel – a múzeum húsvéti ajándékaként – az összes állandó és időszaki kiállítás megtekinthető, többek közt Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek című interaktív kiállítás és játék is.

A kiállítás április 12-től 22-ig (húsvéthétfőn is), keddtől vasárnapig 10-17 óráig várja a látogatókat a Vajdahunyadvárban.

Szöveg és fotók: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

2014. április 4.


Hozzászólások