Indul a fesztiválszezon – mutatjuk a legjobb májusi programokat! Pécsett a Zsolnay Piknik és a Városi Gyereknap garantáltan felpezsdíti a májust, de emellett érkezik Pintér Béla és Társulata, Dés László, valamint ókori kísértethistóriákat is hallhatunk!

fesztivalszezon

Dés László, Básti Juli, Nagy Ervin

A fesztiválszezon első tavaszi eseménye a Zsolnay Piknik, ahol kulturális csemegéket élvezhetünk a szabadban.

Költők, koncertek, finomságok érkeznek a Zsolnay Negyedbe május 20-22. között. Az egész napos ingyenes programok mellett belépődíjas kísérőrendezvényként fellép az Ónodi Eszter & The Open Pub, triplakoncertet ad Belau, Saya Noé és Deva, valamint jazz kívánságműsorral érkezik a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann.

Ónodi Eszter & The Open Pub

Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió

(A Zsolnay Piknikről hamarosan részletes sajtóanyaggal jelentkezünk.)

Vadonatúj helyszínen zajlik az idei Városi Gyereknap! Idén a Zsolnay Negyed változik hatalmas gyerekbirodalommá május 28-29-én. Mászófalak, extrém sport- és motoros bemutatók, Star Wars-hősök, bűvészek és minden, amire egy gyerek csak vágyhat! 

Pintér Béla és Társulata

A fesztiválszezon programjai

A Zsolnay Színház keretében május 9-én Pintér Béla és Társulata előadásában látható a Marshal Fifty-Six című darab a Kodály Központban. Ugyanitt május 17-én Dés László ad koncertet Básti Juli és Nagy Ervin vendégszereplésével.

A Zsolnay Negyed Metronóm Jazz Klubjában május 26-án Dés András osztrák zenekara, a Strudel koncertjét élvezheti a közönség, 27-én a Vizin zenekar táncháza várja az érdeklődőket.

A Művészetek és Irodalom Házában folytatódnak a pécsi OSZIP színészképzés növendékeinek előadásai. Május 14-én Pintér Béla: A démon gyermekei, május 20-án és 30-án A nagy erdő, mely tele van homállyal, május 21-én a Kasszafúró királyfi című darab látható.

Május 18-án Klem Viktor mutatja be monodrámáját Patrick Süskind A nagybőgő című darabja alapján.
Harmadik részéhez érkezik május 24-én a Pécsi Galéria Archívum – A Kismányoky Univerzum című programsorozat. Folytatódik a Sopianae Slam Poetry Klub, május 25-én mérkőzhetnek meg újra a slammerek. Ezen a napon látható az Egy kis esti fizika következő előadása, a győri Mobilis vendégszereplésében Tévképzetek a mindennapokban címmel.

Lemurália a pogány rómaiak egyik legfontosabb májusi ünnepe: a holtak kiengesztelésének napja. Ennek kapcsán egy különleges éjszakai program várja a Cella Septichora látogatóit május 27-én, Ókori kísértethistóriák Lukianosz tollából címmel. Az éjszakai program során Lukiánosz ókori görög szerző történetein keresztül, és az ő sajátos idegenvezetésével járható körbe a holtak birodalma. Hátborzongató, fogvacogtató, elgondolkodtató, kacagtató előadás zenével, énekkel, árnyjátékkal, fényvetítéssel.

Május 20-ig láthatók az aktuális kiállítások: André Kertész: Táguló horizontok tárlata az m21 Galériában és a Szárnyas idő – Nagy Márta kerámiainstallációja a Pécsi Galériában.

Május 27-től látogatható Az űr – Alternatív kozmoszok című kiállítás az m21 Galériában.

Részletek

 

Forrás: Zsolnay Negyed, Pécs

Hasonló cikkünk

 

 

 

 

Hozzászólások