Pécsre sztárparádét hoz az április! Mácsai Pál, Dés László, Halász Judit, Csemer Boggie, Lovasi András és Kőhalmi Zoltán is érkezik áprilisban Pécsre, továbbá az ünnepre készülődve ingyenes húsvétváró programok is színesítik a hónapot.

sztarparade

Grecsó Krisztián: Vera

Sztárparádé a Zsolnay Kulturális Negyedben:

A Zsolnay Negyed E78-as terme színházat, irodalmi estet, táncházakat, dumaszínházat és koncerteket is kínál a hónapban.

Április 5-én a Zsolnay Színház keretében Grecsó Krisztián: Vera című regénye elevenedik meg a színpadon.

Április 8-án Mácsai Pál, Dés László és neves zenészek szuggesztív Radnóti-estje várja a közönséget. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó, hiszen vers, próza és zene egyedi párbeszéde alkotja a műsort. Április 9-én a Kowalsky meg a Vega ünnepli egy feledhetetlen koncerttel a 20 éves fennállását.

Folytatódnak a táncházak: április 14-én Bergics Andris és barátai, április 29-én a Vizin zenekar zenél az E78-ban.

Csemer Boggie

A Metronóm Jazz Klubban mutatja be új lemezét Csemer Boglárka „Boggie” április 21-én. Másnap a nevetésé a főszerep: Kőhalmi Zoltán hozza el Pécsre legújabb dumaszínházi estjét, Történjen bármi címmel.

Két húsvéti programmal is készül a Zsolnay Negyed: április 9-én és 18-án is ingyenes családi ünnepváró programok várnak kicsiket és nagyokat.

Halász Judit

Kodály Központ:

Generációk kedvence érkezik Pécsre! Halász Judit április 10-én várja a Kodály Központba a családokat A vitéz, a kalóz meg a nagymama című koncertjével.

Lovasi András

Lovasi András és barátai, köztük az egykori legendás zenésztárs, Kispál András csap a húrokba április 29-én, az elmúlt 35 év legjobb dalait bemutatva.
Radics Gigi, az ország egyik legkiemelkedőbb női hangja idén ünnepli pályafutásának 10. évfordulóját. Az április 30-ai, jubileumi koncert sztárvendége Király Viktor.

Képzőművészet:

A Kunst am Strom című nemzetközi tárlat április 14-ig látható a Pécsi Galériában, ezt követi Nagy Márta kerámia installációja április 21-től.

A Zsolnay Negyed m21 Galériájában április 7-én nyílik André Kertész: Táguló horizontok című fotókiállítása, amely válogatás Szigetbecse Község Önkormányzatának gyűjteményéből. A kiállítás különlegessége, hogy a bemutatásra kerülő képeket élete alkonyán maga André Kertész válogatta ajándékul gyermekkora varázslatos élményeket adó településének, Szigetbecsének. A kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakmai közreműködésével jött létre.

Fotókiállítás nyílik a Művészetek és Irodalom Házában is: április 22-től Haller Szabolcs képeit láthatják az érdeklődők.

Részletek

forrás: Zsolnay Kulturális Negyed

 

Kapcsolódó cikkünk

 

 

 

 

Hozzászólások