Eloisa Cascio szóló zongorakoncertje a Régi Zeneakadémián. Matinékoncertek a Cziffra György-emlékévben.

eloisa cascio
A Régi Zeneakadémia kamaraterme a Cziffra György-emlékévben több különleges matinékoncertnek ad otthont.

Május 7-én Eloisa Cascio szóló zongorahangversenyével zárult a sorozat, amelyben eddig olyan művészek léptek fel, mint Marc Laforet (zongora), Massimo Mercelli (fuvola) és Simon Izabella (zongora), Aljosa Jurinic (zongora) és a 2021-es Liszt Verseny különdíjasa, Giovanni Bertolazzi (zongora).

A Nápoly mellett élő Eloisa Cascio szólistaként és kamarazenészként is bejárta a világ számos pontját, és a zongora mellett a csembalónak is mesterévé vált. Budapesti koncertjén széles repertoárjából klasszikusokat válogatott.

Eloisa Cascio ösztönös művész, akinek a zene nyelve anyanyelv, és akinek a művészi önkifejezés teljesen magától értődő és nemesen egyszerű tevékenység. Talán éppen a muzsikálásnak e ritka és gyönyörű természetessége az, ami világhírűvé tette. A Nápoly melletti Beneventóban nevelkedett. A jelenleg ott tanító zongoraművész elnyerte a Dél-Floridai Egyetem Steinway Piano Series különdíját.

A művész Budapesti koncertjén megszólalt Mozart első moll hangnemű zongoraszonátája, amelyet mannheim-párizsi útja során, 22 évesen írt. Hallhatóak voltak Brahms hatalmas technikai kihívást jelentő, rendkívül színes Paganini-variációi a 24. Caprice témájára, valamint a lírai zongorairodalom alapkövét és egyben esszenciáját jelentő Schubert-sorozat: a négy impromptu – azaz: négy rögtönzés.

Az öt alkalmas matinékoncert-sorozat a Cziffra György-emlékév és a Zeneakadémia közös szervezésében valósult meg. További információk ITT

A Cziffra György-emlékév programjai a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulnak meg. Művészeti vezető: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész

2022. május 7. szombat 11.00
Régi Zeneakadémia
Eloisa Cascio szóló zongorakoncertje
Műsor:
Mozart: a-moll szonáta No.8 KV 310
Brahms: Variációk Paganini témájára Op.35
Schubert: Négy impromptu D899 (Op.90)

A Cziffra György-emlékév és a Zeneakadémia közös koncertje.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

 

Hozzászólások