A Bohém Ragtime Jazz Band nyakig van a ZÖLD Jazzfőváros Fesztivál rendezésében, melyet immár negyedik alkalommal rendeznek meg Kecskeméten, a Domb Beachen. Sok külföldi vendéget is várnak, hiszen európai és világsztárok szórakoztatják majd zenéjükkel a jazz zene kedvelőit. A magyar családoknak is nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra, sok-sok gyermekprogram teszi lehetővé, hogy az ifjú anyukák és apukák maguk is szórakozhassanak. De addig is rengeteg tennivaló vár még Ittzés Tamásra, a Jazzfőváros főszervezőjére. 

Ha valaki július 15-én, hétfőn Siófokon járt, ott nyaralt, a siófoki plébániatemplomban meghallgathatta a Főbohém (dr. Ittzés Tamás) közös komolyzenei koncertjét Teleki Miklós orgonistával. Tamás a komolyzenében is otthon van, biztosan szép élményben volt része annak, aki ezt a koncertet hallhatta. 

A héten megjelenik az új Bohém CD, egyenest a gyárból jön. Hol juthatsz hozzá? A Bohémek koncertjein, illetve a Bohém Webáruházban. Ha nem láttad volna a címadó dal, a Just a Gigolo klipjét, itt megnézheted,  és ha tetszett, küldd el másoknak is a linket vagy oszd meg Facebookon.

A Bohémek elkényeztetik a közönségüket: ingyenes koncerteket tartanak Sárospatakon július 19-én és Kecskeméten július 20-án és 27-én. A sárospataki borfesztiválon hallhatóak lesznek a CD-n is megjelent dalok pénteken (a kezdés 19.00 órakor a vár alatt, a Bodrog-parton), majd másnap ingyenes kecskeméti koncertre invitálnak, sőt, egy héttel később is. Mindkettőt a vasútparkban tartják a rendezvénytéren. 1920-33 és 1934-45 közötti számokból válogatták a repertoárt. Étel, ital, sör lesz, a swingtáncosokat külön szeretettel várják! A Facebookon ITT és ITT találod a két kecskeméti koncertet.

JAZZFŐVÁROS lesz Kecskemét augusztus 1-4. között! Gőzerővel folyik a szervezés! Kint vannak a plakátok, a molinók, terjednek a szórólapok, kulturális helyeken, Libri-üzletekben műsorfüzet is van már, folyamatosan megy a részletekről való tájékoztatás a JAZZFŐVÁROS Facebook-oldalán.

Idén a fesztivál színe ZÖLD lesz, legalább is  egy-két év alatt szeretnének azzá válni. Most első lépésként visszaszorítják az egyszer használatos műanyagokat: kötelező lesz a re-pohár használata (akár 10 ezerszer elmosható-újrahasználható műanyag pohár), ami a pohárpontban és a gasztrósoknál 500 forintért kapható (s természetesen a Tiéd lesz, hazaviheted), ebből kell innod az egész fesztiválon. Műanyag szívószál nem lesz, helyette papírszívószálat lehet használni. A poharak egészen különlegesek, imádni fogjuk. 

Az újrahasznosítható poharak

A BÉRLETAKCIÓ július 19-én, pénteken 15.00 óráig tart! Ha pénteken délután 3.00-ig megrendeled a bérletedet, a fesztiválpoharat ingyen kapod majd meg a helyszínen, nem kell érte 500 forintot fizetned! (A napijegyekre az akció nem érvényes.) Bérletet ITT rendelhetsz.

Rendeld meg a szállásodat! A JAZZFŐVÁROSra érkező nem kecskemétieknek persze valahol aludniuk is kell. A szállások szépen telnek. A Sport Hotelben van még egy darab 5 fős lakosztály (4 fő is kiveheti), az Aranyhomokban elfogytak a Standard szobák, már csak Superior van. A Három Gúnárban és a Sheratonban van még hely. Ha a Bohémeken keresztül foglalsz szállást, egyrészt GARANTÁLTAN jobb árat kapsz, mint a booking.com-on, vagy a szállodában (ha a fesztiválra hivatkozol, ugyanazt az árat kapod), ráadásul a belvárosi szállodák esetében ingyen kapod a fesztiválbuszra szóló karszalagot is (de. 10.00 és éjjel 2.00 óra között hoznak-visznek a szállás és a JAZZFŐVÁROS között). A SZÁLLÁSOKBÓL itt válogathatsz. 

Sátrazz! Legolcsóbban úgy tudsz fesztiválozni, ha sátrazol. 3 éjszakára mindössze 6.000 Ft a kemping (+ 400 Ft/fő/éj idegenforgalmi adó), két melegvizes zuhanyblokk lesz a helyszínen, valamint őrzés. Kempingjegyet itt tudsz venni. 

Rengeteg program, egyéb lehetőség lesz a JAZZFŐVÁROSon. A közel 60 óra zenén kívül a már megszokott, minden nap elérhető swingtánckurzusok és a szombati JAZZFŐVÁROS-futás mellett a tervek szerint lesz masszázs és hajnyírás, szombat-vasárnap pedig a DECATHLON jóvoltából focizhatsz, tollasozhatsz, pingpongozhatsz, gördeszkázhatsz, görkorcsolyázhatsz, sőt a vízen is evezhetsz SUP-pal. Kipróbálhatod az SMR-hengereket, a gyerekeknek pedig lesznek trambulinok is. És persze, mint eddig is, a fesztiválbelépővel a strandot is ingyenesen használhatod! 14 éven aluliaknak felnőtt kísérettel ingyenes a belépés a fesztiválra! Minden egyéb info ITT
Honlap
Facebook 

 

Hozzászólások