Hogyan válasszunk citrusprést a konyhába? A megfelelő citrusprés kiválasztása természetesen nem könnyű, hiszen számtalan termék létezik a piacon. Ebben a cikkben választ kapunk a fenti kérdésre.

Ősszel és télen különösen fontos a vitaminban gazdag italok fogyasztása, hiszen a szervezetünknek támogatásra van szüksége ahhoz, hogy sikeresen vegye fel a harcot a baktériumokkal és vírusokkal szemben.

„Ebben segítségünkre lehet egy otthoni citrusprés, amivel pillanatok alatt igazi gyümölcslevet készíthetünk magunknak a zamatosabbnál-zamatosabb déli gyümölcsökből” – hívta fel a figyelmet Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Sage_800 citrusprés

A hidegebb hónapokban sokan előszeretettel vásárolnak 100%-os gyümölcsleveket. Fontos azonban figyelembe venni, hogy ezek nem egyenlőek a frissen facsart gyümölcslevekkel. És bár hivatalosan nem tartalmaznak tartósítószert, mégis szükség van a „csírátlanításukra”, amit általában a tejhez hasonlóan pasztőrözéssel, vagyis melegítéssel végeznek el.

Bár ez az élelmiszer-technológiai folyamat kétségtelenül hozzájárul ahhoz, hogy a baktériumok és a különféle mikroorganizmusok elpusztuljanak, ezzel az eljárással sajnos a gyümölcslevek vitamintartalma is csökkenhet.

„Az otthon elérhető gyümölcsökből, így például a mandarinból, citromból és narancsból készített frissen facsart gyümölcsök ugyanakkor magas vitamintartalommal rendelkeznek, hiszen azokat közvetlenül a gyümölcsökből nyerjük ki, a facsarás után” – hangsúlyozta a Sage termékmenedzsere. 


Alapvetően két fontos szempontot érdemes szem előtt tartani. Az egyik a teljesítmény, hiszen minél nagyobb teljesítményű egy készülék motorja, annál hatékonyabban tudja „kifacsarni” a citrusféléket. A másik pedig a készülék kivitele.

„Érdemes nemesacél-fémötvözet kivitelű citrusprés mellett dönteni, ugyanis ezek strapabíróak, másfelől pedig a rozsdamentes acél meggátolja a baktériumok elszaporodását, ennek köszönhetően a készüléknek nem lesz kellemetlen illata, ha hosszabb ideig nem használjuk” – tette hozzá a Sage termékmenedzsere.

A citruspréseknél emellett érdemes olyan változatot választani, amelyik rendelkezik biztonsági kapcsolórendszerrel. Így üzemeltetés közben is tökéletes biztonságot nyújt, mert a nem megfelelően összeállított készüléket nem engedi bekapcsolni. Ezáltal pedig segít elkerülni a konyhai baleseteket.

Egy jó minőségű, masszív citrusprés éveken keresztül hasznos segítőtárs lehet a konyhában a finomabbnál finomabb gyümölcslevek elkészítésében.

Egy pohár friss narancslénél pedig nehezen lehetne elképzelni finomabb frissítőt az őszi vitaminfeltöltés idején! A Sage citrusprésről itt tudhat meg többet.

Sage

A Sage márka 2018-ban váltotta fel a Catler márkanevet, de az innovációs és gyártási háttér nem változott. A prémium kialakítású kisháztartási gépek hazája továbbra is Ausztrália, azon belül a Breville-csoport, amely minden egyes készülék megalkotásakor a hosszú élettartamot és a vásárlók használat közbeni maximális komfortérzetét tartja szem előtt. Ez teszi a Sage készülékeket időtállóvá és klasszissá, legyen szó grillezésről, mixelésről, vagy kávéfőzésről.

 

Forrás: One On One Kommunikáció

Sage márkájú készülékről ebben a korábbi cikkünkben is olvashat.

 

 

 

Hozzászólások