Három ízletes, fagylaltgéppel otthon is elkészíthető fagyirecept. Bár az évszaknak megfelelő időjárás eddig nem akarta megmutatni a szebbik arcát, úgy tűnik azonban, hogy lassan, de biztosan mégis megérkezik a nyár.

Ennek örömére az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage három, könnyen elkészíthető fagylaltrecepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.

fagylaltgeppel

Vaníliafagyi

1. Gyors vanília fagylalt fagylaltgéppel

Vendégek jönnek? Nincs semmi a fagyasztóban? Ilyenkor jó választás lehet egy gyors vanília fagylalt elkészítése. Körülbelül egy literre elegendő fagylalthoz mindössze 250 ml habtejszínre, 315 ml tejre, 240 g cukrozott sűrített tejre és 1 kiskanálnyi vanília kivonatra van szükség.

Elkészítés:

• Öntsd bele a habtejszínt, a tejet, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és jól keverd össze. Majd tedd be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
• Ha teljesen lehűlt, akkor öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési sebességre, attól függően, hogy lágyabb vagy keményebb fagyit szeretnél. Az intuitív kijelző mindenben segít.
• Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló tálba és tedd a mélyhűtőbe.

fagylaltgeppel

Málnás sörbet

2. Málnás sörbet

„A sörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség. Általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálják fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Ha valaki szereti a málnát, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a sörbet kiváló választás lehet. Körülbelül egy literre elegendő adag elkészítéséhez 165 g porcukorra,190 ml vízre, 300 g fagyott málnára,1 evőkanál friss lime lére és 1 félig felvert tojásfehérjére van szükség.

Elkészítés:

• Keverd össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesd folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
• Kapcsold magasabb fokozatra a főzőlapot, és így melegítsd még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vedd le a főzőlapról, és tedd hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.

• Helyezd bele a málnaszemeket egy tálba, és hagyd, hogy felolvadjanak. Turmixold össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrd le a magokat a málnapépből.
• Keverd össze a málnapürét, a lime levét és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsd a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.

• Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló edénybe, és legfeljebb egy héten keresztül tartsd a fagyasztószekrényben. De legjobb, ha azonnal megeszed.

Csokikekszes krémfagylalt

3. Csokikekszes krémfagylalt fagylaltgéppel

A csokikekszes krémfagylalt kiválóan alkalmas arra, hogy az otthon felhalmozott édességeket felhasználjuk egy hűsítő finomság elkészítéséhez. Egy literre elegendő adaghoz ugyanis 6 darab csokis kekszre, 1 kiskanál vanília kivonatra, 160 g cukrozott sűrített tejre, 250 ml habtejszínre és 250 ml tejre van szükség.

Elkészítés:

• Öntsd bele a habtejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és keverd össze. Ezt követően hűtsd le a hűtőben.
• Miután lehűtötted, öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
• Amikor a készülék jelzi, akkor add hozzá a csokis kekszdarabokat.
• Ha a mixtúra kellően megfagyott, öntsd át egy fagyálló edénybe, és maximum 1 héten keresztül tartsd a fagyasztószekrényben.

„Az ízletes és egészséges házi fagylaltok fogyasztása semmihez sem fogható gasztroélményt jelent, amivel még teljesebbé tehetjük a nyári kikapcsolódást, valamint a közös összejöveteleket” – hangsúlyozta a Sage szakembere.

Sage fagylaltgép

Sage fagylaltgéppel finomabb

A Sage márka 2018-ban váltotta fel a Catler márkanevet, de az innovációs és gyártási háttér nem változott. A prémium kialakítású kisháztartási gépek hazája továbbra is Ausztrália, azon belül a Breville-csoport, amely minden egyes készülék megalkotásakor a hosszú élettartamot és a vásárlók használat közbeni maximális komfortérzetét tartja szem előtt. Ez teszi a Sage készülékeket időtállóvá és klasszissá, legyen szó grillezésről, mixelésről vagy kávéfőzésről.

fotók forrása: Pixabay

forrás: One On One Kommunikáció

 

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.

 

 

 

Hozzászólások