Hazánk két jól ismert és rendkívül népszerű gasztrobloggere, Havas Dóra és Mautner Zsófi új műsorral jelentkezik a TV Paprikán szeptember közepétől. A meleg őszi napokon pedig Bede Róbert mesterszakács segít eligazodni a kerti sütögetés világában.

tv paprikan

Mautner Zsófia gasztroblogger

„Véletlenül vega – a világ legfinomabb zöldséges ételei” címmel kerül képernyőre Mautner Zsófi legújabb gasztro produkciója, amelyben megmutatja, hogy zöldségekkel is olyan változatos és finom ételeket lehet készíteni. Még a legelkötelezettebb húsevőknek sem tűnik fel, hogy nincs benne hús. A cél nem kifejezetten a vega táplálkozás népszerűsítése – hiszen ennek már évek óta rengeteg követője van –, sokkal inkább a variációs lehetőségek bemutatása.

 

A 16 adásban egy-egy nemzet konyája mutatkozik be, ahol kiderül, hogy ők milyen alapanyagokat és technikákat használnak, amit bárki itthon is könnyedén át tud venni. A nemzetközi konyhából rengeteg ötlet és ihlet meríthető, amely egy kis csavarral egyszerűen átültethető a saját hétköznapi konyhánkba is.

Havas Dóra

Aki pedig édességre vágyik, annak sem kell csalódnia. Havas Dóra ugyanis az „Álmaim cukrászdája” 2. évadával tér vissza a TV Paprika képernyőjére.

Tejcsoki torta

Ugyanúgy, mint az első évadban, most is Dóra kedvenc, otthon is elkészíthető süteményei kerülnek terítékre. Ezek között az egészen kezdők és a profi cukrászok egyaránt találnak maguknak ínycsiklandó finomságokat. A 16 részes sorozatban mindenféle élethelyzethez kapunk izgalmas recepteket, legyen szó palacsinta-partyról, születésnapi zsúrról, utazáshoz készíthető finomságokról, vagy éppen mentes süteményekről.

tv paprikan

Bede Róbert mesterszakács

A TV Paprika őszi műsorkínálatból nem hiányozhat Bede Róbert sem, aki Kerti konyha című műsorában azt mutatja meg, hogy mi van a sült szalonnán túl. Segít abban, hogy izgalmas és ízletes ételeket készítsünk lángon, tárcsán, bográcsban, vagy éppen a szaletli alatt, a nyári konyhában. Mivel az ősz még bőven tartogat meleg napokat, nincs késő inspirálódni a 10 adás valamelyikéből a TV Paprikán.

* Kerti konyha – szeptember 14. 19:00 (folytatás minden
hétköznap)
* Véletlenül vega – a világ legfinomabb zöldséges ételei
premier: szeptember 14. 19:30 (folytatás minden hétköznap)
* Álmaim cukrászdája 2. évad premier dupla részekkel –
szeptember 19. 16:00 (folytatás minden hétvégén)

 

A Montázsmagazin gasztronómiai hagyományokról ebben a cikkében is adott hírt.