A Város Napjához kapcsolódva szeptember 26-án, hétfőn este első alkalommal rendezett pódiumbeszélgetést a Hírös Város Turisztikai Központ.

 

lakojudit0

 

A Turisztikai Központ vendége négy „Hírös Kecskeméti” volt, akikkel Kriskó János vezetett társalgást. Ezúttal Kiss Jenő Jászai Mari- és Katona József-díjas színművésszel, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagjával, Farkas Bianka színészpalántával, aki a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulója, Boronkay Péter világ- és Európa-bajnok paratriatlonista, paralimpikonnal és Csonka András ezüstérmes paralimpikon asztaliteniszezővel ismerkedhettek meg közelebbről a résztvevők.

 

kissjeno0

Kiss Jenő színművész

Hamzáné Lakó Judit, az intézmény szakmai vezetője köszöntőjével indította el a sorozatnak szánt beszélgetés első alkalmát. A beszélgetés előtt a vendég kecskeméti paralimpikonokat Bogasov István, a Kecskemét Megyei Jogú Város Sport Munkacsoport elnöke és a munkacsoport tagja, Ujhidy Tibor néhány mondatban köszöntötte. Ezt követően Kiss Jenő kedves humorával mosolyogtatta meg a nézőket, majd leendő színésznőnk, aki még ugyan színészleányka, bájosságával nyerte meg a nagyérdeműt.

 

bogasov0

 

A két paralimpikon, Boronkay Péter és Csonka András sportszeretete, hihetetlen kitartása, elhivatottsága ámulatba ejtette a jelenlévőket. Általában csak a sikerek utolsó fázisának pillanatait követjük a versenyeken, most szembesültünk a hosszú, fárasztó, feszes munkával, amiben egy percnyi lazítás sem engedhető meg.

A következő pódiumbeszélgetést novemberben tervezi a Hírös Város Turisztikai Központ.

 

 

Hozzászólások