Jó Jótékonysági Aukció – Harmadízben is megrendezik a Jó Jótékonysági Aukciót Kecskeméten a Bozsó Gyűjteményben (Kecskemét, Klapka utca 34.) 2016. szeptember 30-án, pénteken 18.00 órától.

 

plakat-bozso0

 

Vannak emberek, akik hisznek abban, hogy a jóság egyik fajtája az, amikor képtelenek vagyunk közömbösek maradni mások ínsége, nehézsége iránt. Vannak emberek, akik hisznek abban, hogy érdemes és lehetséges tenni azért, hogy a világ jobb legyen. Érdemes és lehetséges, mert ebben a cselekvésben mindig lesznek társak. Nem vagyunk egyedül.

A képtelenség mások ínsége iránt, és a hit, hogy mindig találunk társakat a világ jobbá tételére, együtt hívta életre a JÓ Jótékonysági Aukciót 3 évvel ezelőtt. Az idén ismét megrendezzük aukciónkat, ezúttal a kecskeméti mélyszegényeket támogató Védőháló Karitatív Egyesület javára.

logo0Új lesz ezúttal a helyszín. A város egyik legismertebb, legexkluzívabb kulturális tere, a Bozsó Gyűjtemény állt kezdeményezésünk mellé. Hálásak vagyunk ezért!

Az idén a felajánló művészek névsora egészen káprázatos. Nem tudjuk eléggé megköszönni ezeknek a nagyszerű embereknek, hogy festményeiket, grafikáikat, fotóikat felajánlották az aukcióra. Tették mindezt önzetlenül, azzal a tudattal, hogy a kikiáltási árak messze alatta maradnak az alkotások értékének. (Gyakran az anyagárnak is…) Az alacsony kikiáltási árakkal a célunk az, hogy minél több vásárló számára elérhetővé tegyük az aukciót. Mert hisszük, hogy aki itt vásárol, nem “csupán” egy elsőrangú műalkotással gazdagodik. Hanem azzal a jóleső tudattal is, hogy pénzével egy JÓ ügyet támogat.

zenekar0

Nagy köszönet illeti az aukció védnökségét első szóra elvállaló Müller Péter Sziámit is, aki fiatal kecskeméti zenészekkel egy egyszeri és meg nem ismételhető koncertet is ad a megjelenő nagyérdemű publikum számára. Társunk továbbá a rendezvény megvalósításában a Gábor Audio, a Koch Borház, a Kovács Képkeretező és a Raster Grafikai Stúdió. Nekik is nagyon szépen köszönjük az együttműködést!

cseppek0

 

Marjai Judit: Cseppek
Fotó
Kikiáltási ár: 8.000 Ft
Az alkotóról: Minden bizonnyal az aukció felajánlói között az ő arca a legismertebb a széles nagyközönség előtt. Egykori fotómodell, több film szereplője. Már fiatalon váltott, érdeklődése a fotóművészet felé fordult. Számos kiállítás bizonyítja tehetségét. A Tapasztalt Ecsetek dívája. Több jótékonysági kezdeményezés önzetlen támogatója, olyiknak elindítója is.

 

Ezzel a forgatókönyvvel várjuk vendégeinket a Bozsó Gyűjteményben, a 3. JÓ Jótékonysági Aukción.

18.05-ig: megérkezés, helyfoglalás, Koch üdvözlő ital. (esetleg további meglepi)
18.05: szervezői köszöntő két percben.
18.07: a Védőháló Karitatív Egyesület képviselőjének köszöntése három percben.
18.10: verses prológ.

 

bruncsak0

 

Bruncsák András: Kolostorkert, fenyőkkel
Technika: barna pittkréta, papír
Kikiáltási ár: 20.000 Ft
Az alkotóról: Tősgyökeres kecskeméti, neve nemcsak művészként, de pedagógusként is fogalom, igazi „intézmény” a városban. 1985-ben a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán, majd 1991-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán diplomázott. Saját bevallása szerint a hivatalos felsőoktatásnál százszorta többre tartja azokat a nyarakat, amelyeket a zebegényi Szőnyi István Nyári Képzőművészeti Szabadiskola murális osztályán tölthetett 1983 és 1994 között. Itt csiszolódtak azok az alla prima technikák (akvarell, gouache, pasztell), amelyek kedvelt festőanyagaivá váltak. Főiskolai adjunktusként tanított a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán, vezette a kerámiaműhelyt is. Innen a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskolába tette át székhelyét, ahol a rajz-festő osztály tanára lett. Ez véleménye szerint „jó döntés volt, jobb, mint egy főiskolai előléptetés”. Igazát bizonyítja, hogy az utóbbi több, mint két évtizedben tehetséges tanítványok, fiatal művészek százaival szerettette meg a képzőművészetet, és indította el őket az alkotói pályán.

 

18.12: Müller Péter Sziámi és a Helyi Erők muzsikálnak 3 dalt.
18.30: A licitszabályok és a fizetés módjának ismertetése. Röviden: a kikiáltási árhoz képest a tétek mindig 1.000 Ft-tal emelkednek. A vásárló aláírásával és mobilszámának megadásával hitelesíti a vásárlást. A vásárló megkapja az Egyesület számlaszámát, amelyre majd átutalja a megvásárolt kép árát. Az átutalás során a megjegyzés rovatba ezt kell írni: TÁMOGATÁS. Az aukció szellemiségétől idegen a bizalmatlanság, ezért a megvásárolt alkotásokat mi becsomagolva átadjuk. Aztán várjuk jövő héten az utalást. Nyilván nem hiába.

 

banczik0

 

Banczik Róbert: Ég és föld között
Kikiáltási ár: 8.000 Ft
Az alkotóról: Városszerte ismert fotóriporter. De – bár ő ez ellen tiltakozni szokott – több is ennél: kivételes szemű és érzékenységű fotóművész. Finom, tiszta és elegáns képei gyakran filozófikus, irodalmi üzenetek hordozói.

 

18.33: a licit kezdete.

20.30 (legkésőbb): a licit vége.

21.00-ig: Müller Péter Sziámi és a Helyi Erők újabb három dala. Ha sikeres volt az aukció, arra. Ha nem, akkor meg arra.
21.00: Záróra. További szabad program bárkinek bárhol, ami nem a Gyűjtemény.

 

hajas-reka0

 

Hájas Réka: Lehetőség
Technika: akril, vászon
Kikiáltási ár: 10.000 Ft
Az alkotóról: Nehéz elfogulatlanul írni Róla. Nagyszerű anya, nagyszerű ember és nagyszerű művész. A JÓ Jótékonysági Aukció ötletgazdája.

 

FONTOS: Mivel szünet nem lesz, természetesen mindenki szabadon mozoghat. Főleg, ha a természet szólítja. De kérünk benneteket, tartsatok ki. A lovakat itt nem lövik le, ugye…

MÉG FONTOSABB: lesz egy doboz JÓ Tett Helye felirattal. Ez egy becsületkassza, ahová azok is dobhatnak be pénzadományt az Egyesület javára, akiknek a bukszája nem teszi lehetővé a vásárlást.

Kedves barátaink! Hívunk és várunk benneteket nagy szeretettel! Legyetek ti is társaink, és tegyünk együtt valami JÓT!

 

reka-zoli

Hájas Réka és Libor Zoltán

 

A cikkben szereplő néhány kép kedvcsináló, az összes kép megtekinthető a Bozsó Gyűjteményben, illetve az Aukció Facebook oldalán. (A szerk.)

 

Hozzászólások