Május 19-én a közönségkedvenc Csoportterápia című előadását hozza el a Kecskeméti Nemzeti Színház az otthonokba. Sokan üzentek a színháznak, és kérték, hogy a Ha kedd, akkor Kecskemét sorozatban a Csoportterápia című előadás is kerüljön az online közvetítések közé. Teljesül ezen nézők kívánsága, ugyanis május 19-én, a 2015-ben bemutatott zenés komédia kerül a színházszeretők „nappalijába”. Nem is akárhogyan: angol felirattal egészül ki a felvétel.

csoportterapia online

Miben rejlik Szente Vajk, Galambos Attila és Bolba Tamás művének töretlen sikere?

A Csoportterápia című mjuzikelkámedi a Madách Musical Pályázat első helyezettje volt 2010-ben. A darabot az ország számos színházában bemutatták az elmúlt évtizedben, mindenütt egyértelmű, elsöprő elismerés kíséretében. Kecskeméten 2015-ben rendezte meg az előadást Cseke Péter, a közönség itt sem reagált másként.

Lajos: Mit lehet ezen nem érteni? Szeretném játszani a beteg szerepét is, nem csak az orvosét. Tehát szeretném, ha lenne olyan is, hogy mondjuk te vagy az orvos és én vagyok a dilis.
Trixi: De olyan nincs! Itt mindig én vagyok a dilis és mindig maga az orvos, ne őrjítsen meg.

Hat látszólag teljesen hétköznapi ember találkozik egy csoportfoglalkozáson, egy terápián, melytől bizonyára valamennyien változást várnak. Az efféle csoportokban a résztvevők a szabad gondolat és érzelemkifejezésre törekszenek. Ezt a törekvést a csoportvezető támogatja, a tagok fejlődése pedig a csoportban való újratanulástól, a visszajelzésektől, a csoportkohéziótól, az egyedüllét érzésének a cáfolatától várható.

csoportterapia online
De hogyan valósulhat ez meg vezető nélkül? Hogyan fognak fejlődni, ha mindannyian segítségre szorulnak? Közben pedig telis-tele vannak fenntartásokkal mind a módszer, mind pedig egymás iránt. Valami mégis elindul. Képtelen sztorik kerülnek napvilágra, a helyzet- és jellemkomikum gyorsan betölti a teret, gondosan megágyazva a nyelvi humorral telitűzdelt dalszövegeknek, amit fülbemászó dallamok kísérnek. Nem beszélve a briliáns fordulatokról, amelyek tovább színesítik a történetet.

Remek színészi alakítások
Kecskeméten Mikó István, Csombor Teréz, Hajdú Melinda, Dobó Enikő, Kiss Zoltán és Aradi Imre főszereplésével kiváló alakításokat láthatott a közönség. Cseke Péter rendezése pedig reflektál a helyi sajátosságokra is.

Sziszi: Figyusz, kisebbrendűségi komplexusom nekem is van.
Jetti: Igen, de az enyém nem olyan jó, mint a tied.

 

A közvetítés a színház Facebook oldalán, Youtube csatornáján, és a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon is elérhető lesz.

Kapcsolódó cikkünk:

A POSZT-díjas Bánk bán – Kecskeméti online közvetítés

 

 

Hozzászólások