A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a koronavírus járvány alatt folyamatosan azon munkálkodott, hogy a karanténhelyzetben is minél többet mutasson meg Szombathely-Savaria ismert és kevésbé ismert értékei közül.

szombathely-savaria

A város TDM szervezete közösségi oldalán elindította a #nekemezszombathely kihívást és a #kedvencszombathelyem alkalmazást. A város lakói, hírességei mesélhettek szombathelyi kedvenc helyükről vagy kedves emlékükről.

Az ismeretterjesztő célzattal létrehozott #egypercszombathely rovat pedig érdekességeket közöl Szombathely-Savaria múltjából-jelenéből.

Most azonban egy látványos újítással örvendeztetjük meg a múlt és a virtuális tartalom iránt érdeklődőket:

Mivel a koronavírus az otthonaikba zárta az embereket, arra gondoltunk, hogy Szombathely látványosságait 3D virtuális séta keretében mutatjuk be az érdeklődőknek.

Amíg a múzeumok és kiállítóhelyek nem nyithatják meg kapuikat, virtuális túravezetőnk segítségével mindenki maga bebarangolhatja a kiállításokat.

szombathely-savaria virtualis seta

Mindezt tettük annak reményében, hogy egyszer személyesen is ellátogatnak a virtuális séta során már megismert múzeumokba, attrakciókba, illetve városunkba.

A digitális tartalom létrehozásában segítségünkre egy dinamikusan fejlődő független ingatlanközvetítő iroda, a szombathelyi Safehouse ingatlaniroda volt. 3D virtuális séta segítségével mutatják be eladó ingatlanjainkat az érdeklődőiknek.

Felajánlásuknak köszönhetően folyamatosan dolgozzuk fel és mutatjuk be a városban található attrakciókat. Ennek köszönhetően tovább bővül majd a virtuális túra keretében megtekinthető épületek száma.

Bízunk abban, hogy ezen séták segítségével még többen ismerik meg városunkat. Szombathely polgárai pedig jobban megismerik szűkebb hazájuk értékeit, és még büszkébben vallják szombathelyi identitásukat.

Az eddig elkészült séták az alábbi linkekre kattintva tekinthetők meg:

Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház
Savaria Múzeum
Smidt Múzeum
Vasi Skanzen
Vasi Múzeumi-Látványtár

 

Hasonló cikkeink Szombathelyről:

Ivanov – Csehov-bemutató márciusban Szombathelyen

Szent Márton ünnep Szombathelyen

 

 

Hozzászólások