Ha Ön 65 év feletti, akkor különösen veszélyes Önre az új koronavírus. Ha nincs hozzátartozója, segítő szomszédja, ismerőse, akkor a Gondoskodó szolgálat segít. Házhoz visszük az élelmiszert, a gyógyszert, a tisztálkodási cikkeket. Hívja a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámot, illetve írjon a gondoskodas@hirosagora.hu e-mail címre. Hívja a Gondoskodó Szolgálatot! Kecskemét MJV Önkormányzata

gondoskodo szolgalat

Működik Kecskeméten a Gondoskodó Szolgálat, amelynek célja elsősorban az egyedül élő idősek segítése annak érdekében, hogy bevásárlás céljából se mozduljanak ki otthonaikból. Az idősek a legveszélyeztetettebbek a kialakult helyzetben, így nekik van leginkább szükségük a segítségre. Kérek mindenkit, hogy szívére és eszére hallgatva tegyen eleget alkotmányos kötelezettségének: gondoskodjon idős szüleiről! Segítsék más idős vagy krónikus beteg hozzátartozóikat, szomszédaikat is bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával.

Azok, akik nem számíthatnak máshonnan segítségre, a több szervezet összefogásával életre hívott Gondoskodó Szolgálathoz fordulhatnak. A szolgálat elsősorban egyedülálló – családi és hozzátartozói segítség nélküli – 65 év feletti idős személyek, Kecskemét közigazgatási területén belül élők segítését tűzte ki célul a napi bevásárlásban (alapvető élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási cikkek beszerzése).

Diszpécserszolgálatunk a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámon, illetve a gondoskodas@hirosagora.hu e-mail címen érhető el, hétfőtől péntekig 8.00 és 18.00 óra között. 

Hogyan működik ez a gyakorlatban? A bevásárlást igénylő felveszi a kapcsolatot a diszpécserrel (telefon vagy e-mail), aki rögzíti az adatokat és a kéréseket. A segítségre szorulók védelmében megbeszélnek egy jelszót. A diszpécser eljuttatja a kérést az önkénteseknek, akik elvégzik a bevásárlást, és az igénylőnek házhoz viszik a kért termékeket. (Mindez szoros anyagi elszámolás mellett.) A beszerzés, vásárlás a tervek szerint hétfőtől péntekig 14.00 és 18.00 óra között történik, így a kiszállítás minden esetben a délutáni, kora esti órákban valósul meg.

 

gondoskodo szolgalat kecskemet

Nyomatékosan felhívjuk a gondoskodásra szorulók figyelmét, hogy a jelszó elhangzása nélkül ne álljanak szóba a hozzájuk becsengető idegenekkel, és ne nyissanak ajtót!

A segítségre szorulók hetente legfeljebb kétszer vehetik igénybe a szolgáltatást. Az önkéntesek fiatalok, akik a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági terület toborzásában tevékenykednek, és Kecskemét belső közigazgatási területén dolgoznak. A külső városrészek ellátása a polgárőrség bevonásával történik. Amennyiben az önkéntes segítők bármi gondot, problémát észlelnek a segítségre szoruló személynél, értesítik az ellátórendszert.

A Gondoskodó Szolgálat a kecskeméti önkormányzat, a CédrusNet, a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági Tagozata, a Hírös Agóra, a Kecskeméti Polgárőr Egyesület, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága és a Kecskeméti Közlekedési Központ szoros együttműködésével látja el a feladatot.

Kedves Időseink! Féltjük Önöket! Kérjük, hogy maradjanak otthon!

Tisztelettel: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere

 

(Kapcsolódó cikkünk)

 

Hozzászólások