Japán napok színes programokkal Kecskeméten – A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör közössége JAPÁN NAPOK-at szervez áprilisban. Április 14-én, szombaton JAPÁN HARCMŰVÉSZETI BEMUTATÓT tartanak Kecskeméten a Cifrapalota Pávás termében (Rákóczi út 1.) 10.30 – 13.00 óra között.

Köszöntőt mond: dr. Kriston Vízi József, a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör elnöke
Műsor- és programvezető: Sensei Prikkel Antal 5. Dan

Bemutatkoznak:
• NANBUDO – MAGYAR NANBUDO SZÖVETSÉG Süveg Tibor 7. Dan vezetésével
• KATORI SHINTO RYU – JITAKYOEI SE. Prikkel Antal Kirigami Shoden vezetésével.
• AIKIDO – SHIZEN JUKU SE. Bíró Endre 3. Dan vezetésével.
• SHOTOKAN KARATE – NIPPON SE. Szabó Norbert 5. Dan vezetésével.
• JUDO – HIRŐS JUDO SE. Barcsik Zoltán 4.Dan vezetésével.
• AIKIDO – KECSKEMÉTI AIKIDO SE. Kisházi Ákos 4.Dan vezetésével.

Japán Szamurájkard – Katana, és Japánból érkezett dísztárgyak kiállítása.
Sense Prikkel Antal, Jitakyoei Se. anyagából.
A programon való részvétel a Cifrapalotában megváltott normál belépőjeggyel lehetséges, amely a nap további rendezvényeire egyaránt szól; minden kedvezmény érvényes!

2018. április 14., szombat — JAPÁN ITALKOSTOLÓ DÉLUTÁN

Helyszín: Hotel Három Gúnár különterem (Kecskemét, Batthyány u. 1-7.)
Kezdés: 16.00 órakor
Bevezető gyanánt: „Japán a gasztronómia jegyében” Prof. Dr. Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnökének gasztronómiai témájú vetítése, majd
Vörös Attila, az Intercooperation Zrt. kereskedelmi igazgatójának avatott kínálása és az italok: Hagyományos sakék: Hokkan Sakura Daiginjo Sake, Ozeki Karatamba Honjozo sake, majd az új irányzat: Ozeki Nigori szüretlen sake és Ozeki Hana Awaka / FugaYuzu Sparkling sake, ezt követően Tradícionális umeshu: Choya Extra Years, végezetül Whisky és gin bemutatása következik.

A bemutatón való részvétel regisztrációhoz kötött! Rendezvényünkre az első 20 jelentkezőt tudjuk befogadni, amelynek legvégső határideje: április 11. Jelentkezés: kecskemet.aomori@gmail.com címre. Csak 18 éven felüliek vehetnek részt a programon! Részvétel díj: 2.200,- /fő. A helyszínen lehetőség nyílik a kínált és bemutatott italok kedvezményes megvásárlására!

2018. április 14., szombat — SZAKURA-VACSORA

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház (Kecskemét, Festő utca 1.)
Vendégvárás: 18.30-tól
Kezdete: 19.00
Gasztronómiai szóvivő: Prof. Dr. Vihar Judit. Italmester: Vörös Attila
Menü:
Welcome ital: Ozeki Hana Avaka sparkling sake
Hokkan Sakura Daiginjo ital után előételként:
Marha tataki zöldekkel, savanyított újhagymával, misoval (hideg)
Panko garnéla aomori-bonito omlettel, dashival, wasabi majonézzel (meleg) előtte az ital:
ETSU Gin & tonic
Ozeki Karatamba Honjozo sake után
Főétel: Lassan párolt sertéscsászár, yakimeshi
Leves: Tonkatsu ramen, mely előtt egy Hokkan Junmaji Ginjo sake lesz
A Desszert, amely Yuzu mousse matcha teás fehér csokoládéval és mangóval készül,
előtte: Choya Extra Years umelikőrt kínálunk
Az ételek sorának lezárásként pedig Fuyu japán blended whisky-vel búcsúzunk.
Séf: Varga Pál mesterszakács

A vacsora ára italfogyasztással együtt: 9.500,- ft/fő. A helyszínen lehetőség nyílik az italok kedvezményes megvásárlására!
Jelentkezés, helyfoglalás április 12-ig a kecskemet.aomori@gmail.com levelezőn. (Lemondás: április 13. délig)
Szeretettel hívják Önt és barátait a Hotel Három Gúnár csapata, a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör közössége és a további szakmai közreműködők.

dr. Kriston-Vízi József elnök
Vezetőségi társai: Kerényi József és dr. Kovács Katalin. Kövesse a KABK facebookján is!

 

 

Hozzászólások