A Budai utcai Piaccsarnokban nyílt „Háztáji Termékek” elnevezésű üzlet kifejezetten a házi, hazai minőségre épül. Varga-Fekete István üzletvezető elsődleges célja, hogy a termékek kizárólag természetes alapanyagokból készüljenek, adalékanyag mentesen, és a házias ízeket képviseljék. Jelenlegi kínálatát az érlelt, füstölt húskészítmények, tej, tejtermékek, fűszerek, lekvárok képezik.

haztaji termekek

Háztáji termékek

A húsáruk hagyományos eljárással, pácolással és füstöléssel készülnek. Az üzletben található készítmények nagy részben Tóth László hentes nevéhez fűződnek, az újszilvási családi gazdaságának köszönhetően. Húskészítményeinek minőségét mi sem tükrözi jobban, mint a saját receptúra alapján előállított szarvashúsból készült Vadász szalámija, mely 2010 augusztusában vad kategóriában világbajnoki címet nyert.

A húskészítmények másik része Papp József hentes tiszaalpári gazdaságához fűződik. Az ő termékei között található a hagyományos pörzsöléssel készült szalonna, vagy az ízletesen fűszerezett májpástétom.

A házi tej, tejtermékek között megtalálható a Tejszín vaj, a Kézműves kistermelői sajt és a Termelői friss túró. A kínálatot színesítik még a tartósítószer- és cukormentes lekvárok, az ételízesítő krémek és a Fűszerkuckó széleskörű fűszerválasztéka. Az üzlet terméklistája ezzel még nem ér véget, folyamatosan bővül majd az igényeknek megfelelően.

Varga-Fekete István törekvése nem csupán a kereskedelemnek szól. Szeretné azon termelők válláról is levenni a terhet, akiknek sem idejük, sem energiájuk nincs arra, hogy termékeiket maguk kínálják a fogyasztói közönségnek.

 

Puskás Tünde

Kecskeméti Piac

Facebook

A kecskeméti Piacról itt is írtunk

 

Hozzászólások