Hosszú kihagyás után újra elindult az asztaliteniszezők szezonja a Budapesten megrendezett évadnyitó versenyekkel. A legfiatalabbaktól egészen a felnőttekig minden korosztály számára rendeztek versenyszámokat. Már nagyon várták ezt az asztaliteniszezők, mivel március óta ez volt az első verseny, amit meg lehetett rendezni. A Kecskeméti Spartacus is képviseltette magát minden korcsoportban.

Sikerült is rögtön megszerezni az első érmeket a szezon elején. Az újonc lányoknál Polónyi Nóra magabiztos, jó játékkal menetelt, és 3:0 arányban verte mindegyik ellenfelét egészen az elődöntőig. A döntőbe jutásért a későbbi győztes Molnár Kendrától vereséget szenvedett, így bronzérmes lett.

asztaliteniszezok szezonja

A serdülő korosztályban Polónyi Molnár Kendrával az oldalán párosban – érett játékot mutatva – a nagyobbak között is sikeresen vette az akadályokat, beverekedték magukat a döntőbe. Az igazán nagy meglepetés is majdnem sikerült. A döntőben ugyanis két meccslabdához jutottak Nóriék, de az első helyen kiemelt pár hárította ezeket. Így 3:2 arányban ők nyertek végül. Az ezüstérem a serdülők között így is hatalmas eredmény az újonc párnak. Egyéniben a kecskeméti lánynak a negyeddöntőben a későbbi győztes Volentics Anna állta útját, ezáltal 5. lett.

Az ifjúsági és felnőtt versenyen mind a fiúknál, mind a lányoknál értékes győzelmeket sikerült begyűjteni a sparis versenyzőknek, de további érmek már nem sikerültek.

Szabó Krisztián edző: Azt gondolom, hogy a hosszú versenyszünet alkalmat biztosított a játékosoknak, hogy az edzéseken újabb elemeket tanuljanak és építsenek be a játékukba, vagy biztosabbá tegyék az alapokat. Elmondhatjuk, hogy a nyári felkészülés jól sikerült. Örülünk, hogy újból elindult az élet a sportban, hogy újra elindult az asztaliteniszezők szezonja. Igaz, a továbbiakat most ismét bizonytalanság övezi. Bizakodva várjuk a folytatást, és nagy reményekkel indulunk neki a csapatbajnokságoknak is. Egyesületünk a női Extra Ligába és Nb1 osztályba nevezett, míg a fiúknál az NB2-es bajnokságban bizonyíthatnak a Sparisok.

Kecskeméti Spartacus Sportkör

 

Kapcsolódó cikkünk:

Asztalitenisz Extraliga – Bronzérmes a Kecskeméti Spari

 

 

Hozzászólások