Áprilisi hírek – Kecskeméti Család- és KarrierPONT – Március végével ugyan lezárult az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület közös projektje, de az elmúlt időszakban elindított szolgáltatások közül néhány még az év végéig biztosan elérhető marad. Áprilisi hírlevelünkben az elmúlt több mint három év néhány eredménye mellett ezeket a lehetőségeket és szolgáltatásokat gyűjtjük egy csokorba.

LEZÁRULT A KECSKEMÉTI CSAKPONT ALKOTÓI PÁLYÁZATA

Lezárult az AIPA és a kecskeméti Család- és KarrierPONT szervezésében zajló Együtt a család – otthonról dolgozunk című kreatív alkotói pályázat. A szervezők azt kérték, a család tagjai vessék papírra, hogyan is töltik mindennapjaikat: a kisebbek rajzolják, fessék meg, míg a nagyobbak szedjék rímbe, hogyan alakult át életük az elmúlt év folyamán!

Az alkotásokat három kategóriában díjazták, a neveiket rövidítve közöljük:

  • gyermekek 6-10 éves korosztály – K. Zoé (Arany János Ált. Isk.) rajzának címe: Online okosodok
  • fiatalok 11-15 éves korosztály – M. Boglárka (Lánchíd Utcai Sport Ált. Isk.) rajzának címe: Otthon! Édes otthon!
  • felnőttek – Sz. Tibor versének címe: Miért?
  • különdíjban részesült: K-S. Anna  versének címe: Hómoffísz

Minden pályamunkát beküldőnek köszönjük alkotását, a segítő, felkészítő tanároknak és szüleiknek, hogy támogatták a gyermekeket!

További részletek és a zsűrizett pályamunkák megnézhetők, elolvashatók ITT

INFORMÁCIÓS ÉS PELENKÁZÓ PONT

aprilisi hirek

Áprilisi hírek

A programok sora március 31-ével ugyan lezárult, de a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület vállalásaként a Reile Géza utcai CSAKPont iroda információs pontként pelenkázóval és gyermeksarokkal december 31-éig továbbra is nyitva áll.

Munkatársunk hétfőn: 8.00 és 12.00, szerdán: 13.00 és 17.00, míg pénteken: 10.00 és 12.00 óra között várja az érdeklődőket.

Telefonszámunk: +36 76 737 193, e-mail címünk: csak.kecskemet@gmail.com, honlapjaink: www.nokcsaladmunka.hu, www.nokanemzetjovojeert.hu

E-LEARNING TANANYAGOK

A projekt során a vállalkozóvá válást és a home-office alkalmazását segítő, valamint a munkavállalók atipikus foglalkoztatásának lehetőségeit és előnyeit felvonultató e-learning tananyagok is készültek. Ezek folyamatosan elérhetőek a www.nokcsaladmunka.hu „E-LEARNING Ismeretterjesztő tananyagok” pontban.

KARRIERLEHETŐSÉGEK LEGFRISSEBB GYŰJTEMÉNYE

A kecskeméti Család- és KarrierPONT weboldalán

a jövőben is hétről hétre összegyűjtjük a legfrissebb karrierlehetőségeket, a hagyományostól eltérő foglalkoztatási állás-ajánlatokat. Bízunk benne, hogy az aktuális kínálatban mindenki megtalálja a céljainak leginkább megfelelő lehetőségeket!

Az aktuális állások elérhetősége  

CSAKPONT A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN

A kecskeméti CSAKPont elmúlt több mint három évben használt Facebook-oldala és Facebook-csoportja is megmarad. Mindenkit arra buzdítunk, keresse meg, látogassa gyakran, és kérje bátran a közösség segítségét, ha úgy adódik!

KÉRDŐÍV AZ ATIPIKUS FOGLALKOZTATÁSI FORMÁKRÓL

Munkatársunk, Nagy Renáta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának Emberi erőforrás tanácsadó MA levelező tagozatos végzős hallgatója. Részt vesz egy kutatásban, amelynek célja annak feltárása, hogy az atipikus foglalkoztatási formák térnyerésének mekkora szerepe lenne a kisgyermekes nők munkaerőpiaci helyzetének javításában.

Megköszönjük, ha lehetőségeitekhez mérten segítitek munkáját a lentebbi linkeken elérhető kérdőívek kitöltésével!
Természetesen, aki már megtette, nem kell megismételnie. Ezúton is nagyon köszönjük a küzreműködéseteket.

Munkavállalóknak szóló kérdőív

Munkáltatóknak, munkaadóknak szóló kérdőív

A kecskeméti Család- és KarrierPONT által szervezett programok az EFOP-1.2.9.-17 – 2017-00019 „Nők a családban és a munkahelyen” című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat részeként valósultak meg Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén az AIPA Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület konzorciumi partnerek irányításával.

A projekt eredményeként az elmúlt három évben 173,12 millió forint európai uniós támogatás felhasználásával:

  • kialakítottuk a kecskeméti Család és KarrierPONT-ot
  • több, mint 20 munkáltatóval szakmai alapokon nyugvó együttműködési megállapodást kötöttünk
  • több, mint 20 hátrányos helyzetű, aktív korú munkavállalónak sikerült segítséget nyújtani az elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre
  • közel 150 programon – köztük képzéseken, kiscsoportos felkészítő és fejlesztő foglalkozásokon – összesen mintegy 1800 fő vett részt
  • az egyéni és csoportos tanácsadásokon nagyjából 600 érdeklődőnek tudtunk valamilyen módon segítséget nyújtani
  • adaptáltuk és megszerveztük a projekt szakmai felügyeletét ellátó Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által kidolgozott hat képzési programot.

Az eredményekről további részleteket egy későbbi hírlevelünkben olvashattok.

A kecskeméti CSAKPont csapata nevében,

Szász Angéla

Kecskeméti Család- és KarrierPONT

cím: 6000 Kecskemét, Reile Géza utca 22.
telefonszám: +36 76 737 193
e-mail: csak.kecskemet@gmail.com
weboldal  
Facebook-oldal  

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások