Bronzérmes lett a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az Asztalitenisz Extraligában! A férfiaknál a Pécs csapata szerezte meg a bajnoki címet az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjében, a nők küzdelmében pedig a Budaörs nyert a Marczibányi téri Ormai Csarnokban. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér női csapata bronzérmet szerzett.

asztalitenisz extraliga

Női Asztalitenisz Extraliga csapatbajnokság Final Four a 3. helyért:
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Bp. Statisztika SE 4/2
Győztesek: Füle 2, Mojsilov 1 és a Mojsilov/Füle páros

A női asztalitenisz csapatbajnokság legmagasabb szintjén, a rájátszásban, a bronzéremért, a Sparis lányoknak a nagy múltú, sokszoros magyar bajnoki és BL győztes Statisztika csapata lett az ellenfél.
Füle Kata, Aleksandra Mojsilov-Dari Helga, Fejős Anna 3:0. Párosunkon nem találtak fogást. A hétfői budaörsi vereséget feledtetve látványos játékkal győzelmet szereztünk.

Mojsilov-Fejős 3:2. Mojsilov könnyen elveszített szett után magára találva sima két szettet nyert. A 4. szettben már 10/7 előnye volt, de Fejős minden labdát hárított és a 22/20-ra nyerte meg a játékot. Döntő szettben Aleksandra végig kiegyensúlyozottan játszva vezetett, de 9/7-es állásnál egy szerencsétlen lépésnek köszönhetően Fejősnek kiment a bokája, és feladni kényszerült a mérkőzést.

Füle-Molnár Kendra 3:0. A két versenyző közti különbséget az eredmény is tükrözi. Fiatal kora ellenére Molnár bekerült a Statisztika csapatába. Kata magabiztosan, végig irányítva, esélyt sem adott Kendrának.

Drabant-Dari 0:3 A két ifjúsági válogatott versenyző színvonalas mérkőzést vívott. Anita szép labdamenetek közepette, jól versenyezve partiban volt Dari ellen. A végjátékban Dari volt a koncentráltabb.

Mojsilov-Dari 1:3 Aleksandra megilletődötten kezdett és az első szett simán a Darié lett. A folytatásban sikerült felül kerekedni és megnyerni a 2. szettet. A továbbiakban Dari akarata érvényesült, és két sima szettet nyerve hozta a partit.

Füle-Czeglédi Szilvia 3:0 A sérült Fejős helyére a Statisztika Czeglédi Szilviát cserélte. Kata könnyedén nyerte a mérkőzést.

asztalitenisz extraliga

Ujhidy Tibor elnök:

“Óriási gratuláció a csapat minden versenyzőjének, edzőpartnerének, edzőknek. Amikor tavaly ősszel elindultunk a csapatbajnokságban, a Final Fourba kerülés már kiemelt, de nem egyszerű célként lebegett előttünk. A lányok alapból túlteljesítették, mert már az alapszakaszt 3. helyen zárták. Arra különösen büszke vagyok, hogy a bajnokság ideje alatt a csapatban játszó 4 játékos közül 3 (Füle Kata, Drabant Anita, Márkus Enikő) kecskeméti nevelésű. Ebben messze kiemelkedünk a mezőnyből. A játékosaink közül pedig senkinek nem volt Final Four tapasztalata, ami szintén leküzdendő hátránynak minősült.

Az egyszer már lefújt bajnokság után újra felpörögni nagyon nehéz volt. Mintegy másfél hónapos felkészülés után nagyon akartak a lányok.

Az edzők közül kiemeljük Szabó Krisztián vezetőedző, mellette pedig Vajda Viktor és Fodor Miklós edző kiváló munkáját, amit önmagában minősít az elért siker. Szó se róla, nekem is sokat kellett tennem azért a klubban, hogy mind anyagi, mind egyéb feltételek biztosítva legyenek a csapat számára. Úgy gondolom, sikerült és megérte. Kiemelten köszönjük a kecskeméti önkormányzat támogatását, és csak remélni tudom, hogy a mostani nagy siker után – öregbítve szeretett városunk jó hírnevét – nem feledkeznek meg továbbra sem rólunk.

Játékosaink egyébként annyira jól érzik magukat nálunk, hogy jelenlegi információim szerint senki nem akar eligazolni tőlünk.
A klubunkban folytatott szakmai munka színvonalát az is jelzi, hogy a férfi csapatbajnoki arany, ezüst és bronzérem után a nőkkel is sikerült a bajnoki dobogóra felállni. Ha emlékezetem nem csal, a magyar asztaliteniszsport történetében talán csak egy-két klub mondhat el magáról ilyen sikert.”

 

Kapcsolódó cikkünk:

Ujhidy Tibor továbbra is a SOSZ elnökségének tagja

 

 

Hozzászólások