Nyiss ablakot a zenének! A MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez. 1945-ben, a második világháború után, a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeiket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását.

Nyiss ablakot a zenenek

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon. De nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.

Partnereink, a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével március 30-ától naponta útnak indítunk Budapesten két autót, melyek klasszikus zenét sugározva járják majd az utcákat. Néha meg-meg állnak, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek. Azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt ,és ablakot nyitnak a zenének. Mindenképpen útba ejtjük majd a kórházak környékét. Igyekszünk néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.

Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nem csak hazánknak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltődjünk és bizakodva nézzünk a jövőbe. Remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek, és az élet visszatér a rendes ütemébe. Addig is nyiss ablakot a zenének!

Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?

A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik majd, és az útvonalakat a Máv Zenekar facebook oldalán lehet követni.

Forrás: MÁV Szimfonikus Zenekar Sajtó

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások