A Pannon Filharmonikusok kezdeményezésére a Vidanet támogatja a zenebarátokat a krízis idején. Kódolatlan komolyzene az idősekért.

A Pannon Filharmonikusok több ezer bérletese és jegyvásárlója a vírusjárvány ideje alatt nehezen éli meg, hogy nem találkozhat a művészekkel és a többi zenebaráttal. Az elszigeteltség érzésének csökkentésére a zenekar a honlapján és youtube csatornáján elérhetővé tesz koncertfelvételeket. Együttműködik a pécsi kulturális intézményekkel, és új zenei élmények megosztására is készül.

kodolatlan komolyzene

Az online elérhető tartalmakon túl a közönség azon idős zenebarátaira gondolva, akik nehezen tájékozódnak az online térben. A Pannon Filharmonikusok kérésére a Vidanet Kábeltelevíziós Szolgáltató ZRT kódolatlanná tette előfizetői számára a Mezzo csatornát is. A Mezzo egy tematikus televíziócsatorna, amely komolyzenét, dzsesszt sugároz. Műsorkínálatában azonban megtalálható az opera, a kamarazene, a blues és a balett műfaja is, valamint ezek koncertközvetítései.

A koronavírus-járvány miatt fontos, hogy lehetőség szerint mindenki maradjon otthon, és minimalizálja a társas érintkezések számát. Ezt az otthon töltött időt színesíti a szolgáltató azzal, hogy az egyébként csak a magasabb értékű csomagokban elérhető csatornákat minden ügyfelük számára kódolatlanul továbbítja. A lehetőséget addig biztosítja a kódolatlan komolyzene hallgatására, amíg a koronavírus veszélye miatt a szimfonikus zene nem hallgatható koncertteremben és egyéb közösségi helyeken.

A Pannon Filharmonikusok muzsikusai és menedzsmentje folyamatosan tartja a kapcsolatot egymással és a közönségével is.

A közel 210 éves zenekar múltjából erőt merítve arra biztatjuk a zenebarátokat, hogy maradjanak otthon, és hallgassanak minél több komolyzenét ezekben a napokban. A zene segít felülemelkedni a jelen nehézségein, perspektívát tár elénk a négy fal között is. Hozzájárul a mentális egészségünk megőrzéséhez. A Mezzo televízió segít ebben azoknak is, akik nem használják magabiztosan  az internetet. Így nagy segítség a vírus által legveszélyeztetettebb korosztálynak” – fejezte ki köszönetét Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója.

A Pannon Filharmonikusok legutóbbi koncertévadáról itt írtunk.

forrás: Pannon Filharmonikusok

 

Hozzászólások