Folytatódnak az asztalitenisz NB-II. fordulói. A dél-keleti csoport tavaszi 1. fordulójában a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csapata az ATSK Szeged asztaliteniszezőit fogadta hazai pályán.

az asztalitenisz

Kecskeméten a Széchenyi sétányi asztalitenisz csarnokban 2021.03.06-án lezajlott férfi NB-II. csapatbajnoki mérkőzés eredményei a következők:

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – ATSK Szeged 10:8

Kspari győztesek: Jádi Dominik 4:3, Füle Kata 2:2, Gyetvai Ákos 4:2, Polónyi Nóra 4:2, Márkus Enikő 2:1, Jádi/Gyetvai páros 1:0, Füle/Polónyi páros 1:0.

ATSK Szeged győztesek: Márki Róbert 4:3, Szőcs Tamás 4:2, Tubak Dániel 2:1, Krizsán László 4:1, Kasa Zsombor 2:0, Tubak – Krizsán 1:1, Kasa- Szöcs 1:1.

Az őszi fordulóban idegenben könnyedén sikerült nyerni a kecskeméti csapatnak. Most a tavaszi 1. fordulóban a szegedi csapatot fogadták hazai pályán. A szegediek a mostani mérkőzésre jóval erősebb csapattal érkeztek, amely előre vetítette, hogy sokkal nehezebb dolga lesz a kecskemétieknek.

az asztalitenisz

Az asztalitenisz páros mérkőzései a szegedieknek sikerültek jobban, mindkét mérkőzésüket megnyerték. A mérkőzés állása 0:2.

Az első egyéni körben a minden hazai játékos nyert, és máris átvette a vezetést a Kecskemét. Kiemelkedett Gyetvai sima 3:0 győzelme Márki felett. A mérkőzés állása 4:2.

A második körben szoros mérkőzések voltak, amelyben Jádi bravúrosan fordított, és ezzel kivívta az egyetlen Sparis győzelmet. Így kiegyenlített a Szeged. A mérkőzés állása 5:5.

A harmadik körben ismét sikerült a Sparisoknak felülkerekedni és minden meccset megnyerni. Márkus Enikő helyén Füle Kata folytatta, óriási csatában legyőzte Márkit. A mérkőzés állása 9:5.

A negyedik körben már csak egy mérkőzésre volt szükség a győzelemhez. Füle nagy küzdelemben nyert a fiatal Kasa ellen, ezzel sikerült hazai pályán nyerni. Így lett az eredmény 10:8.

Fodor Miklós edző: Kiemelkedő a csapat minden tagjának a küzdelme, az ellenfél jó játékosainak a legyőzésére csak így volt lehetőségünk. Jádi magabiztosan játszott, ő volt a csapatunk első játékosa. Gyetvai és Polónyi is jó versenyzéssel nyerte mérkőzéseit, amelyek nagyban hozzájárultak a csapat sikeréhez. Füle és Márkus a tőlük elvárható magabiztos játékot nyújtották. A folytatásban a Jászkun Volán SC Kft II. Szolnok csapatával játszunk hazai pályán.

Gratulálok a csapatnak, és köszönet a versenyzőknek, hogy a jelenlegi pandémiás helyzetben is igyekeznek a legjobbat nyújtani edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt.

 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások