Hosszú idő után ismét elindult az asztalitenisz csapatbajnokság. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér NB-II. fiú csapata hazai pályán Gyula csapatával játszott szombaton, majd vasárnap Mezőberényben léptek asztalhoz.

az asztalitenisz

A férfi NB-II. csapatbajnoki mérkőzés 2021. január 23-án zajlott  Kecskeméten a Széchenyi sétányi asztalitenisz csarnokban. Az eredmény: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Gyulai Asztalitenisz Club: 9:9

Kspari győztesek: Jádi Dominik 4:3, Füle Kata 3:2, Gyetvai Ákos 4:1, Polónyi Nóra 4:1, Márkus Enikő 1:1, Jádi/Gyetvai páros 1, Márkus/Polónyi páros 0.
Gyulai AC győztesek: Styr György 4:4, Dihel Mihály 4:2, Dr. Várady Zsolt 4:2, Sarkadi Árpád 4:0, Sarkadi/Styr páros 1, Dr. Várady/Dihel páros 0.

A vírushelyzet miatt felfüggesztett bajnokságok folytatódhatnak. Az őszi 7. fordulóra került most sor. A Gyula csapata egy iskolában játszik, de a hely most nem állt rendelkezésükre. Ezért a pályaválasztás felcserélésével Kecskeméten került lejátszásra a mérkőzés.

az asztalitenisz

A párosok maratoni küzdelemben fél órán keresztül játszottak, végül a csapatok 1:1 páros győzelmet könyvelhettek el.

Egyéniben, az első körben Márkus Enikő és Jádi Dominik győzelemmel, míg Polónyi Nóra döntő szettben 11:9 re maradt alul, Gyetvai Ákos az első szett megnyerése után sima 3 szettet veszítve szenvedett vereséget. A mérkőzés állása 3:3.

A második körben Márkus helyére Füle Kata állt be, és az ellenfélnek három mérkőzéslabdáját hárítva szoros küzdelemben tudott nyerni 0:2-ről fordítva. Jádi és Gyetvai könnyen nyert, Polónyi Nóra Styr ellen sok látványos labdamenetet játszva maradt alul. A mérkőzés állása 6:4.

A harmadik körben Füle és Polónyi tudott nyerni, Jádi és Gyetvai veszített. A mérkőzés állása 8:6.
A negyedik körben Füle és Styr csapott össze. Mindkét versenyző veretlen volt, így a csapatok számára nagyon fontos mérkőzésre került sor. Styr magabiztosan nyert. Jádi 0:2 hátrányból fordított Sarkadi ellen 3:2 re, és nyert. Így már a Kspari számára a döntetlen megvolt. A hátra lévő két mérkőzés a gyulaiak számára hozott sikert. A mérkőzés végeredménye: 9:9.

az asztalitenisz

Fodor Miklós edző: Hosszú ideje versenyzés nélkül edzünk, s ez nagyon meg látszott a fiatal csapatunkon. Küzdelemből mindenki jelesre vizsgázott. A gyulai csapat játékosai számunkra nagyon kellemetlenek, védekező stílusban két versenyző is van náluk. Közel voltunk a győzelemhez mi is, de az ellenfél is! Gratulálok a versenyzőknek! Színvonalas, sportszerű maratoni küzdelemben igazságos döntetlen eredmény született. Mindenkinek jó egészséget kívánok!

 

 

Hozzászólások