Bár első olvasatra furcsa lehet, hogy környezetkímélőnek nevezünk egy tisztítószert, mégis egyre inkább tapasztalható ez a törekvés a vegyszerek piacán is.

Élen az innovációban

A 21. században fontos szemponttá vált a fenntarthatóság, amelyet a vegyipari cégek sem tudnak elkerülni. Létezik egyfajta húzó kényszer a piac részéről az ökológiailag tudatos termékek irányába. Legyen szó környezetkímélő tisztítószerekről vagy újrahasznosítható csomagolásról, az élenjáró vállalatok innovatív megoldásokra törekszenek.

tisztitoszerek

„Folyamatos kutatásokat végzünk, visszajelzéseket kérünk vásárlóinktól, fejlesztünk és innoválunk” – vallja magáról a világszerte ismert, takarítógépek értékesítésével, szervizelésével és bérbeadásával foglalkozó Kärcher Center Marclean vállalat. A cég elkötelezett az ökológiailag fenntartható megoldások folyamatos fejlesztése iránt.

A tisztítás technológiájában 1300-nál is több szabadalom fémjelzi a vállalat magas szintű innovációs potenciálját. A cég winnendeni telephelyének új kémiai és vizsgálati laboratóriuma pedig első számú célul tűzte ki a minőség, a hatékonyság és a fenntarthatóság egyesítését.

Fenntartható tisztítószerek fejlesztése

Napjainkban már nem csupán a szennyeződésekkel szemben várunk el hatékonyságot a tisztítószerektől, hanem a környezetre, egészségre és gazdaságosságra gyakorolt hatásuk tekintetében is. Igaz ez mind a használat, mind pedig a gyártási folyamatok tekintetében. Az ökológiailag tudatos folyamatmegoldások összefüggő egységként tekintenek az erőforrás-felhasználásra, valamint a vegyi, a vízhasználatot érintő és az energiahatékonyságra.

A Kärchernél a fejlesztési folyamat a termékötletből és a termék koncepciójából indul ki. A specifikációt követően a trendek figyelembevételével, innovatív szabványok és technológiák segítségével alakul ki a prototípus, amelyet valódi körülmények között tesztelnek a sorozatgyártás megkezdése előtt.

A fejlesztések a már meglévő termékekbe is beépülnek

Az elmúlt 40 évben – amióta a Kärcher saját tisztítószereket fejleszt – folyamatosan új termékek és üzleti modellek alakulnak ki. Ilyen innovatív megoldást tükröznek a Kärcher új, Compact magasnyomású mosói is.

A K 4 – K 7 elnevezésű modellek 50%-os időmegtakarítást, és ezáltal 50%-os víz- és energiamegtakarítást ígérnek. A hatékonyság hátterében elsősorban a szabadalmaztatott mosó fúvókatechnológiája áll, valamint az a zseniális megoldás, amivel a tartozékok tökéletesen összehangolhatók. Bármely Kärcher magasnyomású mosóhoz könnyedén csatlakoztathatók.

A gazdaságos és környezettudatos felhasználást tovább segíti az új modellek vízhűtéses motorja, ami hosszú élettartamot biztosít a készüléknek, valamint a beépített tisztítószer felszívó, amellyel a tisztítószerek adagolása egyszerűen szabályozható. Micsoda takarékos megoldás!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások