Válogatás a Suicu és a Szöllősy -Nagy – Nemes Gyűjteményből a Vasarely Múzeumban. Online megnyitó 2020. szeptember 15. kedd, 18.30.

vasarely museumban

Az eseményhez a Facebookon lehet csatlakozni.

A németországi Emilia Suciu Gyűjtemény és a budapesti Szöllősi-Nagy – Nemes Gyűjtemény mozgást és fényt alkalmazó alkotásaiból nyílik közös kiállítás egyszerre két helyszínen, a Budapest Galériában és a Vasarely Múzeumban.

Mindkét kollekció egyetemes merítésű, egyesíti a kelet- és a nyugat-európai, valamint az európai és az univerzális művészeket. A kelet-európai gyökerű gyűjteményeket Párizs formálta tovább. A geometrikus absztrakt, az op-art és a kinetikus művészeten túl a francia fővárosban összpontosuló MADI irányzat alkotják alappilléreiket.

Az elmúlt három évtizedben épült magángyűjtemények közös bemutatását a gyűjtők között kialakult szakmai és baráti kapcsolat indokolta.

Az erdélyi származású galerista, Emilia Suciu régóta dolgozik együtt a sokáig Párizsban élő magyar művésszel, Nemes Judittal.

Együttműködésük alatt párhuzamosan épült Emilia Suciu, valamint Nemes Judith és férje, Szöllősi-Nagy András gyűjteménye. Bár az érdeklődés és a fő irányvonalak megegyeznek, első alkalommal most mutatják be közösen, először Budapesten, majd a németországi Ettlingenben.

 

Hasonló ajánlásunk:

Hommage à Vasarely – Kiállítás a Pécsi Galériában

 

 

Hozzászólások