Életmentő képzésen vettek részt a városrendészek! A közterület-felügyelők életmentő és újraélesztő képzése egyaránt tartalmazott elméleti és gyakorlati oktatást is.

eletmento kepzes

Két évvel ezelőtt az OMSZ és a kecskeméti mentőállomás munkatársainak jóvoltából a Kecskeméti Városrendészetnél már volt ilyen típusú oktatás, életmentő képzés. Így a felügyelők rendelkeztek hasonló tudással, azonban azt az intézmény vezetése frissíteni és bővíteni szerette volna.

A kurzuson a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő kecskeméti mentősök oktattak. Többek között a következő témák vonatkozásában kaptak oktatást a városrendészek: elsősegélynyújtás, eszméletlenség, vérzések, törések, égés és fagyás, újraélesztés.

A felügyelők a hét minden napján közterületen tartózkodnak, és az elmúlt időszakban több alkalommal találkoztak eszméletlen állapotban lévő, elsősegélynyújtásra szoruló polgárokkal. Ezért is fontos ismereteik rendszeres frissítése és bővítése, hogy a mentő kiérkezéséig a bajba jutott személyek segítségére lehessenek.

 

Kecskeméti Városrendészet

 

Korábbi városrendészeti hírünk

 

Hozzászólások