Régi mesterek, új koncertek! A Filharmónia Magyarország a 2021/22-es évadban három bérlettel is várja a zeneszerető közönséget Pécsett.

regi mesterek

Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (fotó: Raffay Zsófia)

Az elmúlt években sok emlékezetes élményt nyújtó Mesterbérlet és az orgonát a középpontba állító Angster bérlet mellett a Filharmónia igazi különlegességgel is emeli az évad fényét.

A Régi mesterek új koncertek bérlet a régizene hazai képviselőinek koncertjeivel lepi meg a közönséget.

Az évadnyitó hangversenyen, szeptember 29-én a magyar régizene-játszás ikonikus nagymestere, Vashegyi György és együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a bécsi klasszikus kor egyházzenéjébe vezeti be a közönséget.

De fantasztikus szólistákból sem lesz hiány a régi mesterek hangversenyein. Hélène Guilmette szoprán, Marianne Beate Kielland mezzoszoprán, Bernhard Berchtold tenor és Stephan MacLeod basszus előadását is hallhatjuk.

A 19.00 órakor kezdődő hangversenyt 18 órakor ingyenes prológus előzi meg.

A kor két legnagyobb Mestere, Joseph Haydn és Michael Haydn egy-egy műve, a Mária Terézia emlékére 1800 körül írott Te Deum és az 1803-as Szent Ferenc mise által övezve a korszak kismestereinek egy-egy alkotását is ott találjuk a szerdai műsorban.

regi mesterek

Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester (fotó: Felvégi Andrea)

A ragyogó hárfaversenye révén napjainkban is jegyzett Johann Georg Albrechtsberger 1780-as h-moll Miserere című művével és a főleg fúvós és billentyűs versenyműveiről ismert Johann Nepomuk Hummel 1806-ban komponált D-dúr Te Deumával szerepel a koncerten.

A Haydn-testvérek zenéje jóval magasabb szintű összefoglalása a korszak egyházzenei stílusának, mint társaiké, de a két kismester is – önmagukhoz képest – nagyot alkottak. Ennek hitelességét pedig garantálhatja a két, Vashegyi György vezette együttes, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar immáron három évtizedes összmunkával eggyé csiszolódott, világszínvonalú összjátéka.

Megéri bérletet váltani az évadra, hiszen a nyitókoncerten kívül még négy csodás hangversenyen vehetnek részt.

Jegyek és bérletek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4., +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. További információ a bérletről a Filharmónia oldalán található!

Forrás: Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Pécs

 

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.

 

 

 

Hozzászólások