BÉRLETAJÁNLÓ 2015-2016

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

kamaraberlet
                                                     Kamara bérlet
 
Mindent Éváról – az Orlai produkció előadás
Írta: Mary Orr
A lelkes színházrajongó, Eva Harrington kitartóan minden este ott várja kedvenc színésznőjét, Margót a művészbejárónál. Egy nap szerencséje lesz, bejuthat a vágyott szentélybe, a nagy színpadi sztár öltözőjébe, és megismerheti a színház bennfenteseinek világát, az ünnepelt sztárt, a népszerű házi szerzőt, a rettegett kritikust, és Thália szentélyének többi szereplőjét. Röpködnek a szellemességek, fergeteges komédia kerekedik, ám ez a játék nem csak játék. Sokkal több annál. A színdarab filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.
Szereplők: Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Egri Márta, Mészáros Máté, Szikszai Rémusz, Márton András, Bercsényi Péter, Rujder Vivien / Edvi Henrietta
Rendező: Pelsőczy Réka
Producer: Orlai Tibor    

   
Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett – a Bánfalvy Stúdió  előadása
Írták: Ray Cooney – John Chapman
 A több éve nyugodt házasságban élő Philipnek teljesen felbolydul az élete, mikor egy szerető által írt levelet talál  a nappalijában, feltételezhetően a feleségének címezve. Gyanakvásait tovább növeli, hogy legjobb barátja Alistair, az élvezetek hajszolásának mestere, aki végül még jobban kibillenti főhősünket a megszokott kerékvágásból, ugyanis egyenesen kémkedésre sarkallja Philipet a felesége után. A probléma csak ott kezdődik,  hogy Philip a karrierje legnagyobb lehetősége előtt áll, s egyetlen feladata pedig az lenne, hogy egy kiegyensúlyozott, erkölcsileg sebezhetetlen, megbízható férj képében mutatkozzon befektetője előtt, ami nem tűnik egyszerű küldetésnek, tekintve hogy többen is csak pajzánkodásra használnák az ő nemrégiben felújított lakását.
Szereplők: Hujber Ferenc, Kiss Ramóna/Görgényi Fruzsina, Gesztesi Károly, Vanya Tímea, Száraz Dénes, Bugár Anna, Harmath Imre, Bánfalvy Ági, Görgényi Fruzsina/Nagy Enikő
Rendező: Horváth Csaba
Producer: Bánfalvy Ági és HCS

A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás?  – a Thália Színház előadása
     Írta: Robert Dubac
     Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt    elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?”
A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hím-soviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!
Kinek ajánljuk a színdarabot? Egyrészt minden hím-soviniszta férfinak, másrészt valamennyi hím-soviniszta férfikörnyezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe.
Játssza: Csányi Sándor
Közreműködők: Fodor Annamária, Schell Judit, Vida Péter, Nyári Tünde
Rendező: Szirtes Tamás                           

Legyen a feleségem! – a Játékszín előadása
Írta: Edward Taylor
Nagy bajban van Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője. No, nem a tőzsdei hossz vagy bessz ingatta meg cégbeli pozícióját; sokkal inkább viharos magánélete szúrt szemet az Amerikából érkezett házasságpárti nagyfőnöknek. Csoda hát, ha az esti partiig Jim több hölgyismerősének is megteszi címbéli ajánlatát? Itt van mindjárt Helen, Jim fotómodell kedvese, aki valódi esküvő nélkül nem hajlandó jóképet vágni a dologhoz, és inkább választja ma estére a jól fizető reklámcég kampányfotózását. Vagy Terri, aki eredetileg csak néhány múlhatatlanul fontos aláírásért jött el a főnökéhez az irodából, de, mert bevállalós, esetleg hosszabb távra is maradna… A befutó végül Edna, a bejárónő, aki ugyan nem olyan gyönyörű, viszont szakmai ártalomként remekül tájékozott a tisztítószer-piacon…
Szereplők: Nagy Sándor, Oroszlán Szonja, Kovács Patrícia, Balsai Mónika, Gálvölgyi János, Tóth Enikő
Rendező: Kapitány Iván
 

Primadonnák – a Játékszín előadása
Írta: Ken Ludwig
“Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán…” – olvassa a hirdetést Leo és Jack, a két állástalan Shakespeare-színész egy pályaudvar füstös várójában. Agyukban máris megfogan egy ördögi gondolat…
Szereplők: Nagy Sándor, Szente Vajk, Lévay Viktória, Földes Eszter, Németh Kristóf, Zsurzs Kati, Józsa Imre, Csonka András
Rendező: Szirtes Tamás

A folyón túl Itália – az Orlai produkció előadása
Írta: Joe Dipietro
Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül…
Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű.
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.
Szereplők:Szabó Kimmel Tamás, Lázár Kati,  Lukáts Andor, Benedek Miklós, Szabó Éva, Cseh Judit
Rendező: Znamenák István
Producer: Orlai Tibor
 
Bérletajánló – A meghirdetett 6 előadásból 4 kerül bemutatásra.
A bérlet ára: régi bérlők: 17.000 Ft, új bérlők:   18.000 Ft
 
 
                                                     Zenés bérlet

 .
Én, Leonardo –A fény születése –  ExperiDance   Produkció előadása   
Zseniális művész, látnok tudós, nagyratörő építész, de milyen EMBER volt Leonardo da Vinci? Miből élt, kit szeretett, hitt-e Istenben? Az ExperiDance Production új táncjátéka ezeket a kérdéseket tárja fel, bemutatva a Leonardo életút kevésbé ismert, ellentmondásosan izgalmas epizódjait…
Leonardo da Vinci, a reneszánsz hérosz, kirobbanóan sokszínű tehetségével örökre felszabadította gondolkodásunkat – de nyughatatlan elméje sötét oldalán számtalan befejezetlen művet, céltalan sodródást és magányt találunk. A zseni anatómiáját mutatja be most az ExperiDance Production a legszabadabb művészet, a tánc segítségével egy lélegzetelállítóan látványos új produkcióban.
Az Én, Leonardo Román Sándor koreográfiájával, Meskó Zsolt rendezésében és Czomba Imre zenéjével az idén 15 éves ExperiDance Production 15. egész estés táncjátéka.

.
Egy darabot a szívemből -musical MÁTÉ PÉTER – S. NAGY ISTVÁN dalaival
Szövegkönyv: Gém György – Vándorfi László
Ősbemutató
A 60-as évek végi Magyarországon két fiú a repülésről álmodik. Mint hajdan a mondabeli Ikarosz, felemelkedni vágynak, megélni a lebegés szabadságát, a Nap vonzó erejét. Átrepülni a korlátokon, érezni a szabadság érintését, a zene, a költészet végtelenségét.
Féltő szülők, bulis haverok, egy öreg lemezárus, szerelmek, csalódások repítik őket alacsony ívű pályákon. A vasfüggöny útjukat állja. Egyikük végül a „szabadságot választja”, másikuk „kalandvágyból itthon marad”.
Szétszakadt barátság, szétszakadt szerelem, egy szárnyavesztett nemzedék érzései, a fiatalság energiái, fékezhetetlen humora és élni akarása vezetik hőseinket.
Máté Péter – S. Nagy István feledhetetlen slágerei biztosítják a történet mélységét és könnyedségét, könnyeit és mosolyát.
A produkciót élő zenével, új hangszerelésben játsszuk.
Főbb szerepekben: Gazdag Tibor, Pápai Erika
Hangszerelés – Ifj. Malek Miklós és Malek Miklós
Rendező: Vándorfi László
 

A régi nyár– Budapesti Operettszínház előadása
Írták: Lajtai Lajos-Békeffi István
Szerelem, féltékenység, vonzások és választások, csalódás, emlékek…, felnőtté válás, érzelmek, érzések…, anyai aggódás…, egymásra találás…, népszerű dallamok, mára már “örökzöld” slágerek, parádés szereposztás…
Lajtai Lajos és Békeffi István eredetileg Fedák Sárinak írta a darabot, de végül az 1928-as bemutatón (Budai Színkör) Honthy Hanna játszotta nagyszerűen. Az előadásban olyan kiváló színészek voltak partnerei, mint Turay Ida, Zilahy Irén és Gózon Gyula. Nem véletlenül lett az akkori színházi élet legtöbbet emlegetett produkciója, igazi szenzáció. Az óriási érdeklődésre való tekintettel ősztől már a Városi Színházban adták elő, és Honthy Hannával a főszerepben később film is készült belőle. A régi nyár azóta számtalan színház műsorán szerepelt.
Ezúttal színházunk csodálatos primadonnája, Kalocsai Zsuzsa lesz Mária, az ünnepelt művésznő, akinek lánya, Zsuzsi váratlanul érkezik haza. Az anya számára rövid időn belül egyértelmű lesz, Zsuzsi szerelmes, bár “a vágy titokzatos tárgya” még nem lépett be az életébe, de Mária tudja, hamarosan úgyis előkerül.
A színésznő szeretné távol tartani lányát a férfiaktól, megóvni attól a fájdalomtól, amit neki tizennyolc évvel korábban kellett megélnie. Az akkor történteket azóta se tudta elfelejteni.
Az élet abszurditása, a matematikai pontossággal ki nem számítható  “véletlenek összejátszása” azonban – mint mindig – most is sajátos helyzeteket eredményez. Előkerül az egykori nagy szerelem, felelevenednek annak a bizonyos régi nyárnak soha el nem múló pillanatai, és Mária minden igyekezete ellenére Zsuzsihoz is megérkezik egy fiatalember…
Szereplők: Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika, Kisfaludy Zsófia, Faragó András, Gergely Róbert, Kocsis Dénes, Dézsy Szabó Gábor, Simon Panna, Jenes Kitti
Rendezte: Szabó Máté   

        
Cabaret – musical a Spirit Színház előadásában
Írták: John Kander és Fred Ebb
Több mint negyven éve már, hogy John Kander és Fred Ebb slágerekben gazdag musical-klasszikusa újra és újra meghódítja a világ színpadait. Most a Spirit Színház sztárszereposztásban mutatja meg, milyen volt egy szerelem, milyen volt az élet, milyen volt a Kabaré, amikor már annyira nem lehetett hinni semmiben, hogy az ember könnyedén elhitt bármit, ami egy percnyi örömöt adott, s mely perc, talán élete utolsó boldog pillanata volt.
Szereplők: Torres Dani, Dér Heni, Karalyos Gábor, Nagy Enikő, Perjés János, Tokaji Csaba, Nyilas Edina
Rendező: Jantyik Csaba

 
Happy Ending – musical – az Orlai Produkció előadása
Írta: Anat Gov
Anat Gov zenés darabja zajos sikert aratott több országban. Főhőse egy rajongott színésznő, akit hirtelen próbatétel elé állít az élet. Olyan döntést kell hoznia, amely egészen más természetű, mint hogy melyik szerepet mikor, kivel, milyen rendezésben vállaljon el. Ez a szerep a saját életéről, önérzetéről, bátorságáról szól, és pusztán egy dolog múlik őrajta: hogy milyen finálé legyen a végén.
Az előadás a Szentendrei Teátrum, a Mediszin Kft. és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
Szereplők: Hernádi Judit, Fekete Ernő, Fekete Görgyi, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter, Bertalan Ágnes, Nagy Dániel Viktor, Formán Bálint
Rendező: Gergye Krisztián
Producerek:Orlai Tibor, Dr. Kövesd Zsuzsa
 
Bérletajánló – A meghirdetett 5 előadásból 3 kerül bemutatásra
A bérlet ára: régi bérlők: 14.000 Ft, új bérlők: 15.000 Ft
Bérletek válthatók: 2015. július 13–tól
A régi bérlők helyeit 2015. szeptember 4-ig tartjuk fenn.
 
Hírös Agóra Nonprofit Kft
Kecskemét, Dák Ferenc tér 1.
76/503-880

.

agora

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

 

 

Hozzászólások