Összegyűjtöttünk néhány olyan filmet, ahol a néző szebbnél szebb tájakban gyönyörködhet.

 


Ízek, imák, szerelmek

Nem véletlen, hogy a bestsellerből készült film az első helyre kívánkozott, hiszen jócskán bővelkedik szép helyszínekben. A válása után új életet kezdő nő a világ különböző pontjain keresi önmagát. Olaszországban a finom ízek kerítik hatalmukba, Indiában a meditációban találja meg lelki békéjét, Balin pedig rátalál a szerelem is. Julia Roberts kalauzol minket végig ezen a kontinenseken átívelő történeten.

A part

A film egy olyan édeni szigeten játszódik, amiről az ember nehezen hinné el, hogy ott bármi rossz is történhet. A főhős (Leonardo DiCaprio) egy térkép alapján jut el a helyszínre, ott azonban a várt paradicsom helyett valóságos pokolban lesz része.


Napsütötte Toszkána

Egy igazi, hamisítatlan romantikus vígjátékról van szó, amelyben a csalódott és magányos Diane Lane Toszkánába utazik új életet kezdeni. A filmben semmi olyan nincs, amit ne láttunk volna már legalább százszor, de a meseszép tájakért érdemes tenni vele egy próbát.


Bor, mámor, Provence

Úgy tűnik, a mediterrán tájak kimondottan alkalmasak arra, hogy a kiégett amerikaiak átértékeljék az életüket és megtalálják önmagukat. Ebben a filmben Russel Crowe utazik Franciaország festői vidékére, hogy szőlőt termesszen és beleszeressen egy csinos francia lányba.


Éjfélkor Párizsban

Woody Allen évtizedeken át mindig New Yorkba helyezte a történeteit, de az utóbbi években rákapott Európára. Az Éjfélkor Párizsban című film nem csak napjaink Párizsát mutatja be, de Owen Wilsonnal együtt mi is visszautazunk az időben, hiszen a főszereplő egy különleges portál segítségével az 1920-as évek francia fővárosát is bebarangolja.

Görögbe fogadva

Nia Vardalost a Bazi nagy görög lagzi után egy csapásra a szívébe zárta a közönség, nem csoda, hogy folytatták a görög vonalat. Ebben a történetben a színésznő egy idegenvezetőt alakít, aki Görögországba kíséri a turistacsoportokat. A szép tájak és a szerelem itt sem hiányozhatnak a filmből.


Hét év Tibetben

Az igaz történet alapján készült film pozitívuma nem csak a csodás táj, és a tibeti kultúrába való bepillantás. A benne rejlő pozitív üzenetet a nézők is megszívlelhetik.


Weninger Andrea


Hozzászólások