A zöldséges, tejfölös, füstölt húsos paszulyleveshez valami könnyebb második fogás kívánkozott ebédre. A zöldséges hajdina a vega fiam egyik kedvence, így ezt a receptet fejlesztettem tovább.


Mirelit brokkolival erdősítettem be a szögletes jénai tálban levő zöldséges hajdinatálat, majd megszórtam egy kis magyaros fűszerkeverékkel. Közé vagdostam a hűtőszekrényben talált maradék mozarella sajtot és reszeltem rá a trappistából is. Így készült el tehát az arisztokratikus nevű brokkolierdő zöldséges hajdinaágyon, sajtesővel hintve.

Tálaláskor tejföllel, joghurttal és frissen apróra vágott petrezselyemmel ízesíthetjük.

Hozzávalók:

A zöldséges hajdinához:

  • ½ kg bio hajdina
  • ½ kg mirelit vegyes zöldség
  • Oregano


A brokkolierdőhöz:

  • ½ kg mirelit brokkoli
  • Magyaros fűszerkeverék


A “sajtesőhöz”:

  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 15 dkg trappista sajt



Antalffy Yvette

2014. január 19.

Hozzászólások