Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt -, idén tavasszal belevág első turnéjába.

hans zimmer

Egyúttal bejelenti, hogy a teljes koncertkörúton fellép vele Lebo M, az Oroszlánkirály filmzenéjének méltán híres énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját stúdiócsapatához valamint a szimfonikus zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncertek alatt.

Hans Zimmer turnéja Londonban indul április 6-án és 31 várost érint, végül június 5-én a Theatre Antique d’Orange színpadán véget ér Franciaországban.

hans zimmer 3

A német származású művész többek között olyan nagyszerű sikerfilmekhez írt zenét, mint az Eredet, Interstellar, A sötét lovag-trilógia, a Gladiátor, a 12 év rabszolgaság, az Oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai, a Pókember, Az őrület határán, A Da Vinci-kód, a Mission Impossible, a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes, a Thelma és Louise, az Utolsó esély, vagy a Rain Man.

Hans Zimmer, akit a Telegraph magazin “a 100 élő zseni egyikének” nevezett, nyert már egy Oscar®, 2 Golden Globe®, 3 Grammy®, egy American Music, valamint egy Tony®-díjat. Legutóbbi Oscar-jelölése az Interstellar zenéjéért pontosan a tizedik filmakadémiai nominációját jelentette. 2003-ban az Amerikai Szerzők és Kiadók Szövetsége Henry Mancini életmű-díjjal tüntette ki lenyűgöző munkásságáért. 2010-ben pedig csillagot kapott a hollywood-i Hírességek Sétányán.

hans zimmer 2

A turné hátterében két, a legendás londoni Hammersmith Apollo-ban tartott 2014-es Hans Zimmer Revealed elnevezésű show áll. A teltházas koncertek elragadtatott kritikákat és óriási közönségsikert hoztak. Elképesztő, hogy egy ilyen, évtizedek óta tartó hollywood-i zenei karrier esetében ezek voltak az első koncertek.

Ahogyan a Hammersmith-beli előadásoknál, a mostani turné esetében is emlékezetes vizuális élmény várható, amelyet a világhírű fénytervező, Marc Brickman állított össze. Brickman gyakorlatilag mindenkivel dolgozott már a Pink Floyd-tól a Nine Inch Nails-en keresztül Barbra Streisand-ig, valamint az Empire State Building díszkivilágítását is ő tervezte.

A Hammersmith koncertek idejében Zimmert barátja és munkatársa, Harvey Goldsmith bátorította, hogy az egyszeri alkalmat terjesszék ki egy teljes európai turnévá.

A budapesti koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

Forrás: Livenation

 

 

Hozzászólások