A hónap utolsó  napján kezdődik a három napon át tartó Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hagyományos rendezvényen a medvékkel kapcsolatos programok sokaságával, valamint jelentős belépési kedvezménnyel várják a látogatókat.

Jövő hét végén kerül sor a Mackófesztiválra, amely a 2014-es év első kiemelt közönségprogramja lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fesztivál három napon át tart, január 31-én, február 1-én és 2-án, tehát pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokat kínálnak a városligeti intézményben.

A Varázshegyben például Dörmögő Dömötör játszóháza, macibáb készítés és bábozás várja a gyermekeket, mi több, egy különleges állatbemutató keretében a mosómedvével, az ormányosmedvével, valamint a velük rokonságban álló farksodróval is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A két hétvégi napon játékmackó kiállítás, valamint mézkóstoló és méhészeti bemutató is lesz. 9:30-kor a vörös macskamedvék, 10:30-kor a szíriai barnamedvék etetését lehet megnézni, február 2-án délelőtt pedig az is kiderül majd, hogy milyen időt jósolnak az Állatkert medvéi.

A sok program mellett az Állatkert jelentős kedvezményt, lényegében ingyenes gyermekjegyet is kínál. A mackónak öltözött, vagy legalább a főbejárathoz brummogva érkező 14 éven aluli gyermekek ugyanis ezen a három napon díjmentesen látogathatják a kertet.

Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert

2014. január 20.

Hozzászólások