A Hollóházi Porcelángyár a Hungoro Ékszer és Csokoládé kiállításon mutatta be először új divatékszer kollekcióját, melyet Diké márkanév alatt jelenít meg a piacon.


Miért különleges ez az alkalom?

Mind az ékszergyártás, mind a porcelángyártás évszázados tradíciókkal rendelkezik hazánkban, azonban a porcelán ékszer előállítása eddig többnyire megmaradt a galériák speciális ízlésvilágot kielégítő kínálatában.  A Hollóházi Porcelángyár azt a célt tűzte ki, hogy olyan mutatós divatékszereket kezdjen el gyártani, amelyben ötvöződik a minőségi porcelán, a divat és a változatosság, és amely képes visszanyúlni a tradíciókhoz és abból építkezve megteremteni a modern nő ékszerét.  Amikor ezt az ékszert viselője megvásárolja, akkor egy alkotást vásárol, amely méltó kiegészítője öltözékének.  Az a cél, hogy az ékszerek mindenki számára elérhetők legyenek, és kiegészítőként szolgálhassanak bármilyen öltözékhez. 


Diké – a porcelán divatékszer

A porcelán kiváló alapanyagot képez az ékszergyártáshoz, a nemesfémhez hasonlóan magában rejti a kézművesség és a nemes alapanyag biztosította értéket és tradíciót. A porcelánnak nagy előnye a formálhatósága és dekorálhatósága, így felhasználásával igazán sokféle ízlésnek megfelelő ékszerek készíthetők. Mi több, a porcelán alapanyag ára messze elmarad a nemesfémekétől, eszmei értéke mégis ugyanazon a szinten mozog.

A Diké porcelánékszerek a divattal együtt fejlődnek, alakulnak, a rendszeresen megjelenő új motívumok, színek és formák jelentik a folyamatos megújulást, annak érdekében, hogy viselője megjelenése egyedi, különleges és harmonikus legyen, úgy a hétköznapokban, mint különleges alkalmakkor.A Hollóházi Porcelángyár

A Hollóházi Porcelán, Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. Az ország keleti csücskében, erdők között megbúvó kis manufaktúra pályafutása 1777-ben üveghutaként indult, ahol kezdetleges, de mégis szép poharak, palackok, üvegedények készültek. Később a gyár már nemcsak a falusi lakosság igényét elégítette ki, hanem a polgárság ízlését is. A Hollóházi Porcelángyárat 1948-ban államosították, ekkor tért át a porcelángyártásra. Az 1960-as évek elejétől szakképzett és tehetséges iparművészek vették át a termékválaszték fejlesztésének feladatát, ez napjainkig sikeresen támogatja azt a törekvést, hogy Hollóháza a magyar porcelánművészet fontos műhelye legyen. Az új vonalú, modern, művészi igényű hollóházi porcelán díszműáru és háztartási edényáru iránt úgy belföldön, mint külföldi viszonylatban tovább nőtt a kereslet. Japántól az Amerikai Egyesült Államokig, a Skandináv-félszigettől Ausztráliáig a világ több pontjára exportál a gyár. A Hollóházi Porcelán finoman megformált, ízlésesen dekorált termékei a hétköznapi környezetbe is eleganciát és igényességet csempésznek.

Forrás: Stirring Kft.

2013. december 20.

Hozzászólások