„Egy nőnek manapság számtalan szerepben kell megfelelni. Egyszerre vagyunk szerelmek és anyák, barátnők és kollégák, főnökök és még a szüleink gyerekei is. A női szerepek sokszínűségét könnyű megragadni, én azonban azt szerettem volna megmutatni, hogy ezeknek is sokféle értelmezése van. Megengedhetjük magunknak, hogy olyanok legyünk, amilyenek. Bátrak például. A kollekció szokatlanságával szeretném megjeleníteni, hogy én is merem szabadon kezelni a hagyományos ruhadarabokat. Az én menyasszonyaim maguknak akarnak megfelelni, elfogadják önmagukat úgy, ahogy vannak, ez teszi lehetővé számukra azt, hogy a környezetüket, férjüket, gyereküket, anyjukat, főnöküket is elfogadják olyannak, amilyenek” – nyilatkozta a tervező legújabb kollekciójával kapcsolatban.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ruhaipari formatervező- és nyomott anyag szakán diplomázott, majd ugyanott mesterfokozatot szerző Makány Márta márkájának mindhárom fő irányvonala megjelenik majd a bemutatón: a Makány Márta Bridal Wear, mely az esküvői ruhákat foglalja magában, a Makány Márta Collection, mely az estélyi ruhákat tartalmazza, valamint a Makány Márta Boutique, mely a hétköznapi ruhákat vonultatja fel.

  

A Design Hét Budapest szombati, október 5-i programjai között az Iparművészeti Múzeum kiemelt eseménye a Makány Márta bemutató, melyre jegyek már elővételben, 20 %-os engedménnyel kaphatók a port.hu-n, a Libri áruházakban, valamint a helyszínen.

Forrás: Arteregó Kft.

2013. október 1.

Hozzászólások