Az idei szezont május 1-én nyitotta meg az Egykettő Fröccsliget, ebből az alkalomból pedig különleges programmal készültek. A Gyöngyöző Napok az Egykettő és a Bortársaság közös fesztiválja, mely először kerül megrendezésre. A rendezvény nem véletlenül kapta a nevét, hiszen a főszereplők a habzóborok lesznek, melyekből a legújabb évjárat termékeit ismerheti meg az, aki ellátogat május 1. és 11. között az Egykettő Fröccsligetbe. Ezek a borok a nagyközönség számára még nem is érhetőek el, most debütálnak a Gyöngyöző Napok alatt.

Természetesen nem csak az italok, hanem az ételek is fontos szerepet kapnak a rendezvényen, főleg az új tésztaételek mellé ajánlják ezeket a habzó italkülönlegességeket, hogy minél teljesebb legyen az élmény. A kínálatban szerepel például a csirkemájjal töltött zöld derelye spenótmártással, a piros burgonyanudli bakonyi laskagombával, a kecsketúrós fekete csusza ropogós kacsatepertővel, vagy a szélesmetélt lecsóval és szürkemarha kolbásszal.

A habzó borokat saját készítőik, többek között a Pannonhalmi Apátsági, a Gedeon, a Sauska és a Konyári Pincészet képviselői személyesen mutatják be május 1-11. között csütörtök, péntek és szombat estéken 18 és 22 óra között.


A programról bővebben

Forrás: Arteregó Kft.

2013. május 5.

Hozzászólások