A Pink Floyd és David Gilmour a mai ötvenesek-hatvanasok-hetvenesek fiatalkori zenei ízlésének egyik meghatározója volt, a hetvenes évektől kezdve. David Gilmour, a legendás gitáros, dalszerző és énekes a közelmúltban töltötte be 67. életévét. A műsorban felcsendültek a „mester” szólókarrierjének és a Pink Floyd szerzeményeinek legikonikusabb darabjai.

Sir David Gilmourról megtudhattuk, hogy lovaggá is ütötték. Évtizedeken keresztül szervezett olyan ún. „crisis” koncerteket, melyek bevételeit az elesettek megsegítésére és a világ jobbítására ajánlotta fel. „Ennek a pénznek életeket kell mentenie” – hangzott el a 2005-ös Live8  koncerten, nyomást gyakorolva akkor a G8-akra.

A Keep Floyding zenekar ugyanolyan alázattal játszotta el „egy-az-egyben” a zeneszámokat a kezdetektől az utolsó lemezen található dalokig, mint ahogyan azt Sir Gilmour is tette és teszi. Haáz Imre szaxofonszólói bravúrosak voltak. A hang- és a látványtechnika is magáért beszélt.

Érdemes felsorolni az előadókat és közreműködőket név szerint is:

Goldschmidt Gábor – gitár, ének; Tóth András – gitár; Tóth Attila – billentyű, ének; Haáz Imre – szaxofon; Dobos Viktor – dob; Balázs Bálint – basszusgitár, ének; Garda Zsuzsa – ének; Simon Edina – ének; Prohászka Ferenc – hangtechnika; Németh Zoltán – látványtechnika.

Május folyamán lesz még két látványos előadásuk: 17-én 19:30-kor a Városligeti Sörsátorban, 25-én 18 órakor pedig a Bakáts téren, a Református Zenei Fesztivál keretein belül hallgathatjuk meg őket.

Részlet a Keep Floyding zenekar koncertjéből

Antalffy Yvette

2013. május 5.

Hozzászólások