Az ember általában nem úgy kel fel reggel, hogy ma rendelni fogok egy konténeres sittszállítót. Persze, ha már gondja volt a sittel, mert útban van, vagy csak esztétikailag nem kívánatos otthon, akkor lehet. De idáig is el kell jutnod. Először infót kell gyűjtened, hogy miért épp a konténeres sittszállítás számodra a megfelelő választás. Ezzel a cikkel próbálok segíteni neked, hogy tudd, miket kell átgondolnod, milyen fontos tudnivalók vannak a konténeres sitt- és hulladékszállításról.

hulladekszallitasrol

Ki veheti igénybe ezt a szolgáltatást?

Gyakorlatilag bárki, aki fizet érte. Igénybe vehetik cégek, önkormányzatok, de akár társasházak, sőt magánszemélyek is. Persze gondolhatnád, hogy magánszemélyeknél ez nem jellemző. De nem is gondolnád, mennyire tévedsz, ugyanis egyre elterjedtebb, egyáltalán nem kuriózum! Sok építkezéshez, lakásfelújításhoz kérnek már az emberek konténert a könnyebb, gyorsabb sittszállításhoz. Ráadásul sokan már nem is várják meg a központi lomtalanítást, hanem egyből a konténeres hulladékszállítás mellett döntenek. Lehet, hogy most épp neked is adtam ötletet?

Mi kerülhet a konténerbe?

Mondhatnám, hogy ami belefér, de ez azért nem ennyire egyszerű. A legtöbb sittszállítónál attól függ az elszállítás díja, hogy mi van a konténerben, így egyáltalán nem mindegy, mi kerül bele. Az általánosságban elmondható, hogy ha homogén hulladékról van szó (pl. csak sitt kerül a konténerbe), akkor olcsóbb lesz a szállítás. Ha viszont vegyes hulladékkal töltöd meg a konténert, akkor az feláras lehet, mert a szétválogatás felárával is számolnod kell.

De mi is az a sitt? Minden nem lebomló (inert), nem veszélyes anyag sittnek minősül, de elsősorban építési törmeléket szoktak alatta érteni. Persze szállíttathatsz háztartási vegyes hulladékot is konténerrel, bár arra azért kevesebb esély van, hogy egy konténernyi összegyűljön belőle. De ugyanígy elszállíttathatod a zöldhulladékod is. Gyakorlatilag bármit elvisznek, kivéve a veszélyes hulladékot.

Hogy pakoljuk meg a konténert?

Erre kiváló segédletet láttam egy profi konténeres szállítócégnél, a Sittszállítás.gurunál. Érdemes őket felkeresni, ha konténeres szállítást szeretnél rendelni Budapesten vagy Pest megyében. Az ajánlásuk szerint a szóródó anyagokat a konténer aljában kell elhelyezni környezetvédelmi és újrahasznosítási okokból kifolyólag. Fontos, hogy a konténer ne legyen olyan púposra megpakolva, hogy útközben elszóródhasson, vagy a menetszél belekaphasson a tartalmába.

Környezettudatosan is lehet?

Hát persze, hogy lehet környezettudatosan! Pl. a fent említett Sittszállítás.gurunál igyekeznek a lehető legtöbb beérkező hulladékot újrahasznosítani. Semmiképp se vidd vagy vitesd a szemeted, hulladékod illegális szemétlerakókba! Óvd a környezeted! Te is tedd le a voksod az újrahasznosítás mellett, unokáid meg fogják köszönni, meglátod.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások